Μετά από απουσία δύο ετών αναβιώνει και πάλι φέτος το παραδοσιακό παζάρι των Βουκολιών, που αποτελεί μια παράδοση, η οποία συνεχίζεται για περισσότερο από 160 χρόνια.

 

Πασχαλινές αγορές από τους δεκάδες υπαίθριους εμπόρους, σαρακοστιανοί μεζέδες στα γραφικά καφενεδάκια της πλατείας, σε συνδυασμό με το αντάμωμα φίλων και γνωστών, συνθέτουν χρόνια τώρα το πολύχρωμο μωσαϊκό του παζαριού.

Ο Δήμος Πλατανιά καλεί τους ενδιαφερόμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παζάρι, να υποβάλλουν αιτήσεις έως την Τετάρτη 20-04-2022 στο Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Βουκολιών, ώστε να τους χορηγηθούν οι σχετικές άδειες συμμετοχής.

Οι προς χρήση χώροι της εμποροπανήγυρης φαίνονται στο διάγραμμα που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και θα είναι αναρτημένο στο προαναφερόμενο Δημοτικό Κατάστημα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι:

 

  • Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές.
  • Άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.
  • Άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή πλανόδιο εμπόριο.
  • Άδεια χειροτέχνη – καλλιτέχνη.

 

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Κάθε πωλητής δεν μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία (1) θέσεις.

Η αίτηση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986 και άρθρο 3 Ν. 2690/1999) θα συνοδεύεται απαραίτητα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή το διαβατήριο κατά περίπτωση.
  • Άδεια διαμονής σε ισχύ, κατά περίπτωση.
  • Πιστοποιητικό υγείας (εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων).
  • Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας.
  • Άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
  • Πιστοποιητικό κατοχής ζώων που προορίζονται για μεταβίβαση οι κτηνοτρόφοι.
  • Δημοτική ενημερότητα (περί μη οφειλής στον Δήμο).
  • Παράβολο υπέρ του Δήμου για την αίτηση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη.

 

Την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά μπορεί να υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος είτε αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο άτομο. Στη συνέχεια θα εκδίδονται οι άδειες συμμετοχής που ισχύουν για συγκεκριμένο χώρο και θέση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας στο Δημοτικό Κατάστημα Βουκολιών: τηλ.: 28243-40010, 28243-40012

Οι καταστηματάρχες και οι έμποροι, καθώς και οι επισκέπτες του παζαριού καλούνται να τηρήσουν, κατά τη διάρκεια του παζαριού, τα ισχύοντα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

 

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει και φέτος, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, λαϊκή αγορά – εμποροπανήγυρη, τη Μ. Παρασκευή 22 Απριλίου στις Βρύσες, στον κεντρικό δρόμο, διασταύρωση προς Βαφέ – Νίππος.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, είδη ένδυσης κ.α., από παραγωγούς και πωλητές της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες έως τη Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, 09:00 – 14:00, και στο τηλ.: 28253 40300.

 

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Πρόσκληση για συμμετοχή στο παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής, «το οποίο μετά από απουσία δύο χρόνων, θα πραγματοποιηθεί στην οδό Σκαλίδη, στις 22 Απριλίου 2022», απευθύνουν προς τους εμπόρους, βιοτέχνες, παραγωγούς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ο Δήμος Κισσάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κισσάμου, αναφέρονται τα εξής:

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

 

«Παρακαλούνται οι έμποροι, βιοτέχνες, παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αλλά και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια διοργάνωση, να απευθυνθούν στα γραφεία του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου από 7 Απριλίου μέχρι 20 Απριλίου 2022.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισσάμου, τηλ.: 28220 22772-6977455210, e-mail: neskisamos@gmail.com».

 

 

Πηγή: hania.news