Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

 

Με απόφαση που υπογράφει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καθορίζεται αρχικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων γενικής παιδείας και ομάδων προσανατολισμού της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) έτους 2022, ως ακολούθως:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ:

 

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης για τις Πανελλαδικές 2022 ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

 

Πανελλαδικές 2022: Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται το πρόγραμμα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων γενικής παιδείας και ειδικότητας της τελευταίας τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έτους 2022, ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ:

 

 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ. 4

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Ειδικά μαθήματα: Το πρόγραμμα για τις Πανελλαδικές 2022

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ταυτόχρονα και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων και των Μουσικών Μαθημάτων για εισαγωγή των υποψηφίων σε Τμήματα και Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε αυτά, ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2022 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ:

 

 

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης : μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ., μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα: – των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, – των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, – του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. – για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο. – για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Το υπ. Παιδείας, επιπλέον, αναφέρει:

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2022- 23 ορίζουμε το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

 

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Ταυτόχρονα, το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες στις οποίες θα κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή, ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα σχολεία του διδακτικού έτους 2021−2022.

Τα μαθήματα στα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας τα μαθήματα θα σταματήσουν στις 30 Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η τελευταία ημέρα μαθημάτων θα είναι η 20η Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου 2022.

Η παρούσα Απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχολεία: Πότε θα κλείσουν το Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 24 Απριλίου. Για τα σχολεία αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν την Παρασκευή πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή στις 15 Απριλίου 2022. Μετά το Πάσχα τα σχολεία θα ανοίξουν εκ νέου στις 2 Μαΐου 2022.

 

Πηγή: iefimerida.gr