By Stelios Spiridakis

 

Η ομάδα του Καστελίου πανηγύρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, καθώς εξασφάλισε μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του.

Τα πανηγύρια ξέφρενα, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ παράλληλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “γέμισαν” με συγχατητήριες ανακοινώσεις από άλλα σωματεία αλλά και τοπικούς φορείς.

Μια άνοδος που ήρθε έπειτα από έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα, ίσως στο συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Η ομάδα του μέχρι πρότινος σπουδαίου ποδοσφαιριστή, Λευτέρη Βεστάκη, ήταν αυτή που ,από την πρώτα κιόλας στιγμή, έδειξε αποφασισμένη αλλά ταυτόχρονα και έτοιμη να ανέβει στο βάθρο.

Μια ομάδα που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπειρία με την νεανικότητα, την ταχυδύναμη με την τεχνική, την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Μια ομάδα ανετότατη στο σκοράρισμα αλλά και σκληροτράχηλη στα ανασταλτικά. Μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα οποιαδήποτε λάθη του αντιπάλου της και θα βρει πάντα τον τρόπο να δημιουργήσει, ακόμη κόντρα και στις πιο συμπαγείς άμυνες. Με λίγα λόγια, ο Νέος Κισσαμικός είναι αυτό που λέμε “καλοδουλεμένη” ομάδα.

Διαβάστε επίσης  Issue 791

Οι Ζαχαρίας και Λευτέρης Κομπογεννητάκης, ο Ράφαελ Οκερέκε, τα ξαδέρφια Καστανοπουλάκη, ο Μάρκος Μπερντίος, ο Μανώλης Παπαδάκης είναι μόνο μερικά από τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έκαναν έναν ολόκληρο δήμο να πανηγυρίζει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, περιμένοντας πλέον την… επόμενη μέρα!

Μια μέρα που θα βρει την ομάδα του Καστελίου δικαίως στην Α’ κατηγορία, σε μια κατηγορία όπου τα πράγματα αλλάζουν άρδην, οι απαιτήσεις, αγωνιστικές και μη, μεγαλώνουν και γενικότερα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η πίεση αυξάνεται.

Ωστόσο, με βάση τα όσα είδαμε φέτος, ο Νέος Κισσαμικός έχει ήδη στη “φαρέτρα” του το απαραίτητο υλικό προκειμένου όχι μόνο να μπορέσει να “σταθεί” στην κουρφαία κατηγορία των Χανίων, αλλά και να αποτέλεσει “φόβητρο” για τις υπόλοιπες ομάδες. Λίγο η αδιαμφισβήτητη ποιότητα της ομάδας, λίγο το “μακρινό” Καστέλι, λίγο ο κόσμος της ομάδας που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της, νομίζω ότι αποτελούν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την “πρόκληση” που έρχεται!

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

 

Instagram: s_spiridakis
Ραδιοφωνικός παραγωγός Q-Radio 102,7