Και όμως…ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε πως δεν έχει σπίτι και κοιμάται στα ελεύθερα υπνοδωμάτια των φίλων του ως επί το πλείστον.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον Chris Anderson του TED, ο Έλον Μασκ λέει ότι έχει καταφύγει στο couch surfing.

«Δεν έχω καν ένα μέρος αυτήν τη στιγμή, κυριολεκτικά μένω σε μέρη φίλων», εξήγησε ο Μασκ, του οποίου η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 269,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Παρά τον εκπληκτικό τρόπο ζωής του ιδρυτή της Tesla και της SpaceX, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας αποκάλυψε τη μοναδική πολυτέλεια στην οποία επιδίδεται.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την ανισότητα πλούτου στις ΗΠΑ μεταξύ του μέσου Αμερικανού πολίτη και των δισεκατομμυριούχων όπως ο ίδιος, ο Μασκ είπε: «Σίγουρα, θα ήταν πολύ προβληματικό αν ξόδευα δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο για προσωπικά έξοδα και άλλα, αλλά αυτό δεν ισχύει. .»

Διαβάστε επίσης  "Κατοπτρικοί νευρώνες: Η ψυχολογία στην καθημερινή μας ζωή" της Έλενας Φραντζή

«Δεν είναι ότι η προσωπική μου κατανάλωση και τα έξοδα μου είναι υψηλά», συνέχισε, παραδεχόμενος ότι το ιδιωτικό του αεροπλάνο είναι η μόνη εξαίρεση.

«Αν δεν χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο, τότε έχω λιγότερες ώρες ώστε να δουλέψω», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η κύρια κατοικία του προέρχεται από τη SpaceX, αξίας 50.000 δολαρίων. Επιπλέον, η κατοικία του ήταν σε μια βολική τοποθεσία κοντά στην εταιρεία του στο Τέξας. Στο tweet, παραδέχτηκε επίσης ότι είχε ένα «σπίτι εκδηλώσεων» στην περιοχή Bay.

Τον Μάιο του 2020, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Πουλάω σχεδόν όλα τα φυσικά μου υπάρχοντα. Δεν θα έχω κανένα σπίτι».

 

Πηγή: insider.gr