Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να ανέτρεψε τα σχέδια της μεγαλύτερης κόρης του, Μαρίας Βοροντσόβα, να ταξιδέψει στο εξωτερικό, καθώς η τελευταία «δεν σκόπευε να επιστρέψει στη Ρωσία», σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ.

 

Η Βοροντσόβα, τα σχέδια της οποίας να ανοίξει ένα ελίτ ιατρικό κέντρο για ζάπλουτους πελάτες, μεταξύ άλλων και ξένους στη Ρωσία, ανέτρεψε η εισβολή που διέταξε ο πατέρας της στην Ουκρανία, σχεδίαζε να μεταβεί αεροπορικώς σε «φιλική χώρα», προκειμένου να γιορτάσει τα 37α γενέθλιά της την ερχόμενη εβδομάδα με διακοπές σε τροπική παραλία, παρέα με τον κατά τέσσερα χρόνια νεότερό της Γιεβγκένι Ναγκόρνι, σύντροφό της μετά το διαζύγιό της από τον Ολλανδό επιχειρηματία Jorrit Joost Faassen, όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο General SVR στο Telegram, που υποστηρίζει ότι έχει πρόσβαση σε πληροφορίες από το περιβάλλον του Κρεμλίνου.

 

Ο φερόμενος νέος σύντροφος της κόρης του Πούτιν, Γιεβγκένι Ναγκόρνι

 

«Ο Πούτιν απάντησε με μια κατηγορηματική άρνηση, ενισχύοντας μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας της Μαρίας», ανέφερε το ρωσικό δίκτυο. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου δεν σχεδίαζε να επιστρέψει στη Ρωσία» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν ο λόγος που η Βοροντσόβα δεν θα ήθελε να επιστρέψει στα πάτρια είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που διέταξε ο πατέρας της.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Η Βοροντσόβα, που περιλαμβάνεται στη λίστα των κυρώσεων δυτικών χωρών λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Πούτιν, έχει αποκτήσει έναν οκτάχρονο γιο από το γάμο της με τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος κάποτε εργαζόταν στον ρωσικό κρατικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom. Λόγω των κυρώσεων, της απαγορεύεται να ταξιδέψει σε μεγάλες χώρες της Δύσης, αν και επισκεπτόταν τακτικά παλαιότερα την Ευρώπη.

 

O Βλαντίμιρ Πούτιν με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα (κέντρο), και τις κόρες τους, Κατερίνα (αριστερά) και Μαρία (δεξιά) στο Πριμόρσκι Κράε τής ρωσικής άπω Ανατολής, το 2002 / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia

 

H Βοροντσόβα, κόρη που απέκτησε ο Πούτιν από τον γάμο του με την πρώην πρώτη κυρία της Ρωσίας, Λιουντμίλα, ειδικεύεται σε σπάνιες παιδικές γενετικές ασθένειες και είναι ερευνήτρια στο Εθνικό Ιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Ενδοκρινολογίας του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Η αδελφή της, Κατερίνα, είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαθηματικής Έρευνας Περίπλοκων Συστημάτων του κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και είναι επίσης καρπός του προηγούμενου γάμου του Πούτιν. Μαρία και Κατερίνα φέρονται να έχουν και μια ετεροθαλή αδελφή, τη 19χρονη Λουίζα Ρόζοβα, γνωστή και ως Ελιζαβέτα Κριβονόγκιτς, που απέκτησε ο Πούτιν από προηγούμενη σχέση με μια πρώην καθαρίστρια και νυν πολυεκατομμυριούχο, τη 45χρονη Σβετλάνα Κριβονόγκιτς, η οποία κατέχει μερίδιο μετοχών σε μεγάλη ρωσική τράπεζα.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

 

Πηγή: iefimerida.gr