Πολλοί γονείς αναρωτιούνται: Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τα παιδιά μας υγιή;

 

Υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας; Η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά ή μαγικά συμπληρώματα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές είναι, βασικά, να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσετε τη συνολική υγεία. Όσο βαρετό κι αν ακούγεται, είναι δοκιμασμένο και αληθινό.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα παιδιά σας υγιή

 

Δώστε τους μια υγιεινή διατροφή

Με τον όρο «υγιεινό» εννοώ μια διατροφή με φρούτα και λαχανικά (συνιστώνται πέντε μερίδες την ημέρα και θα πρέπει να καταλαμβάνουν το μισό από κάθε πιάτο γεύματος), αλλά και δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη. Μια υγιεινή διατροφή έχει επίσης γαλακτοκομικά ή άλλη πηγή ασβεστίου και υγιή λίπη, όπως φυτικά έλαια.

Από την άλλη μεριά τα τρόφιμα που θα ήταν καλό τα παιδιά σας να καταναλώνουν με μέτρο είναι τα επεξεργασμένα, όσα περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στα ζωικά προϊόντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί σας δεν μπορεί ποτέ να φάει μπισκότα ή παγωτό. Απλά θα ήταν καλό να τα καταναλώνει με μέτρο και όχι σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

 

Φροντίστε να κοιμούνται αρκετά

Όλοι χρειαζόμαστε ύπνο για να αναζωογονήσουμε και να επαναφορτίσουμε το σώμα μας, και αυτό περιλαμβάνει και τα παιδιά. Η ποσότητα ύπνου που χρειάζεται ένα παιδί ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία (από 12 έως 16 ώρες την ημέρα για βρέφη, από 8 έως 10 ώρες για τους έφηβους) και επίσης διαφέρει από παιδί σε παιδί (μερικά απλά χρειάζονται περισσότερες από άλλα).

 

Εντάξτε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή τους

Η άσκηση μας κρατά υγιείς και είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουμε. Τα παιδιά πρέπει πραγματικά να είναι δραστήρια για μια ώρα την ημέρα. “Ενεργός” δεν σημαίνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να παίζουν ένα άθλημα ή να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Θα μπορούσε να παίζουν στην παιδική χαρά ή να πηγαίνουν μια βόλτα. Το περισσότερο δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.

Εάν έχετε ένα παιδί που του αρέσει να ασκείται αρκετές ώρες την ημέρα, βεβαιωθείτε ότι η άσκηση δεν το εξαντλεί ή δεν του μειώνει χρόνο από τον ύπνο, γιατί και τα δύο θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

 

Διαχειριστείτε το άγχος

Το άγχος μας κάνει πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά έχουν χρόνο για παιχνίδι και πρόσβαση σε δραστηριότητες και άτομα που τα κάνουν χαρούμενα. Περάστε χρόνο μαζί ως οικογένεια και δημιουργήστε ευκαιρίες στα παιδιά σας να μιλήσουν για οτιδήποτε μπορεί να τα ανησυχεί.

Εάν το παιδί σας έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να δυσκολέψει την καταπολέμηση μιας λοίμωξης, μιλήστε με το γιατρό σας για τυχόν επιπλέον ή διαφορετικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε.

 

Πηγή: jenny.gr