Μετά τα κράνη, τα οποία αναλύσαμε κάπως την προηγούμενη φορά το επόμενο σουξέ γκράντε είναι τα μπουφάν: «Θέλω ένα να βγαίνει η επένδυση για να το φοράω όλο το χρόνο».

 

Αυτοί οι νέοι αναβάτες μοτοσυκλέτας έχουν την πλάκα τους. Από τη μία τους διακρίνει το πάθος και ο έρωτας για τα μηχανάκια και την οδήγηση σε δύο ρόδες, από την άλλη όμως έχουν παντελή άγνοια για τον εξοπλισμό που απαιτείται για να υπάρχει έστω μία στοιχειώδης προστασία. Μετά τα κράνη, τα οποία αναλύσαμε κάπως την προηγούμενη φορά («να είναι μικρό για να παίρνω αέρα και να χωράει κάτω από τη σέλα παρακαλώ»), το επόμενο σουξέ γκράντε είναι τα μπουφάν: «Θέλω ένα να βγαίνει η επένδυση για να το φοράω όλο το χρόνο».

Πάρα πολύ όμορφα τους εξηγούμε ότι αυτό δε γίνεται, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Δε γίνεται με ένα μπουφάν να ανεβαίνεις το Γενάρη στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στα 1.750 μέτρα χωρίς να τουρτουρίζεις, ενώ με το ίδιο ακριβώς να πηγαίνεις για μπάνιο στο Ελαφονήσι με 42 βαθμούς υπό σκιά, χωρίς να παθαίνεις θερμοπληξία. Ή μάλλον γίνεται, αλλά με ελάχιστα μπουφάν που όταν τους λέμε πόσο κοστίζουν παθαίνουν ντουβρουτζά. «Ε καλά, τότε δώστε μου ένα χειμωνιάτικο διότι το καλοκαίρι δεν φοράω μπουφάν ούτως ή άλλως».

Διαβάστε επίσης  Kim Kardashian: Έκανε ζημιά στο φόρεμα της Marilyn Monroe; Οι φωτογραφίες με το πριν και το μετά

Θεωρούν ότι αφού κάνει ζέστη και δεν κρυώνουν, δεν χρειάζεται να φορούν κάτι. Αυτό είναι μία συγκλονιστική κοτσάνα. Διότι, σε περίπτωση πτώσης, ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα, τα χέρια τους που συνήθως είναι το πρώτο πράγμα που ακουμπάει κάτω, θα γίνουν ένα μεγαλειώδες κάκαδο. Αλλά και χωρίς αυτή τη δυσάρεστη περίπτωση, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει πολύ επίπονα εγκαύματα. Συν τις πέτρες που μπορεί να αρπάξουν από τα προπορευόμενα οχήματα, για να μη μιλήσουμε για μπάμπουρες και σφήκες στα μπράτσα ή τα δάχτυλα. Άουτς.

Για αυτό να θυμάστε το εξής: Δεν θα συμβεί πολλές φορές κάτι δραματικό, αλλά εξοπλιζόμαστε για αυτές τις ελάχιστες φορές. Αχρείαστα να είναι!

 

 

For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t