Ο Έλον Μασκ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του με τη συμφωνία – μαμούθ για την εξαγορά του Twitter, έχει στην κατοχή του κάποια πολύ ακριβά αντικείμενα, κατοικίες, αλλά και επιχειρήσεις

 

Ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά του με τη συμφωνία – μαμούθ για την εξαγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, από την αρχή της καριέρας του έχει συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία μέσω των πολλών τεχνολογικών του εγχειρημάτων και κατέχει μερικά από τα πιο ακριβά αντικείμενα στον κόσμο.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος γεννήθηκε ως Έλον Ριβ Μασκ FRS στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής στις 28 Ιουνίου του 1971. Είναι επιχειρηματίας, μηχανικός όπως επίσης και εφευρέτης και μεγάλωσε για να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες της τεχνολογίας στις ΗΠΑ.

Είναι ο ιδρυτής παγκοσμίου φήμης εταιρειών όπως η Tesla και η SpaceX. Ο δισεκατομμυριούχος έχει επίσης ιδρύσει την The Boring Company, εκτός από τη συνιδρυτή της Neuralink και της OpenAI. Ο Μασκ βρίσκεται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων που χαρακτηρίζονται ως η πλουσιότερη και πιο δημοφιλής ελίτ. Επαναστατικά έργα όπως το Hyperloop και το SolarCity συνέβαλαν επίσης στην φήμη και τον πλούτο του.

 

Το διαμαντένιο δαχτυλίδι

Ο Έλον Μασκ έχει στην κατοχή του κάποια πολύ ακριβά αντικείμενα, που αντίστοιχά τους δεν υπάρχουν. Ένα από τα πιο ακριβά πράγματα που έχει ο Ελον Μασκ είναι ένα κόσμημα και συγκεκριμένα ένα δαχτυλίδι με διαμάντια αξίας άνω των 37.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

 

 

Αυτό το ιδιαίτερο δαχτυλίδι σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε τον σχεδιαστή Ben Baller. Πρόκειται για ένα δώρο του Baller στον Musk και αυτό που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι ο Musk είναι η μόνη διασημότητα που έχει λάβει ποτέ δώρο από τον Ben. Το δαχτυλίδι έχει διαμάντια και ρουμπίνια που σχηματίζουν τη λέξη Tesla σε λευκό και κόκκινο.

Μία συλλογή από πολυτελή οχήματα

Ο Ελον Μασκ ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του επινοώντας φουτουριστικές τεχνολογίες που μπορούν να φέρουν επανάσταση στις μεταφορές. Εκτός από αυτό, έχει και ένα σωρό πολυτελή οχήματα στην κατοχή του. Στην πραγματικότητα, ξοδεύει τα περισσότερα από τα χρήματά του αγοράζοντας τα πιο cool αυτοκίνητα.

 

 

Αυτά τα αυτοκίνητα είναι επίσης μερικά από τα πιο ακριβά. Το γκαράζ του έχει αριστοκρατικά θηρία όπως το Audi Q7, το οποίο κοστίζει περίπου 70.000 δολάρια, το Jaguar Series 1 του 1967 που του κόστισε περίπου 104.000 δολάρια. Ο Μασκ διαθέτει επίσης ηλεκτρονικές οχήματα που περιλαμβάνουν το Tesla Roadster που κοστίζει περίπου 200.000 δολάρια.

Ιδιωτικά γιοτ και τζετ

Εκτός από το ότι έχει μερικά από τα πιο cool αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί ποτέ, ο Elon Musk είναι επίσης περήφανος ιδιοκτήτης ορισμένων ιδιωτικών γιοτ. Εχει επίσης ένα εξίσου φανταχτερό ιδιωτικό τζετ, το οποίο κοστίζει 70.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης  Issue 788

 

 

Υπερπολυτελείς κατοικίες

Ο Elon Musk έχει μερικά από τα πιο αριστοκρατικά και φουτουριστικά σπίτια. Για παράδειγμα, η έπαυλή του στο Λος Άντζελες είναι γνωστή για τον φουτουριστικό σχεδιασμό της και την υψηλή τιμή των περίπου 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ακίνητο διαθέτει τέσσερα μεγάλα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια. Ο Μασκ αγόρασε αυτό το σπίτι το 2014 για τιμή περίπου 3,37 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μετά από ανακαίνιση και αλλαγή μερικών στοιχείων στο σχεδιασμό του, η τιμή έφτασε στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Ο Musk έβγαλε αυτό το ακίνητο στην αγορά όταν αγόρασε την έπαυλή του στο Bel Ai, το οποίο τον έκανε να ξοδέψει άλλα 17 εκατομμύρια δολάρια. Το ιδιωτικό προάστιο Bel Air στην Καλιφόρνια ταιριάζει πολύ στα γούστα του δισεκατομμυριούχου. Το σπίτι έχει επτά υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, μια γιγαντιαία αίθουσα προβολών, μια πισίνα και ένα γήπεδο τένις που αναβαθμίστηκε. Ωστόσο, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το 2020 ο Μασκ προχώρησε σε μαζικές πωλήσεις των κατοικιών του και έμεινε μόνο με ένα σπίτι 50.000 δολαρίων.

 

Οχήματα εκτόξευσης πυραύλων

Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της SpaceX διαθέτει επίσης τα καλύτερα οχήματα εκτόξευσης πυραύλων στον κόσμο δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ο Ελον Μασκ είναι ιδιοκτήτης του Falcon 9, το οποίο είναι ένα όχημα ανύψωσης τροχιάς δύο σταδίων για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα. Είναι επίσης ένα από τα πιο επαναστατικά σχέδια της εταιρείας του SpaceX και κοστίζει εκπληκτικά 62 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης  Τσίκνο Street Party with Andreasondecks @ Καπενέκης Fish Market (07/3)

 

 

Εταιρείες υψηλής αξίας

Μιλώντας για τα υπάρχοντα του Ελον Μασκ, είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τις εταιρείες που κατέχει και όλα τα εγκόσμια έργα στα οποία υπήρξε μέρος. Για παράδειγμα, ο Musk είναι περήφανος κάτοχος ενός ονόματος domain. Το όνομα «x.com» ανήκει επίσημα στον Μασκ και έχει κόστος περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η SpaceX είναι άλλο ένα από τα μεγάλα υπάρχοντά του που έχουν φτάσει σε μεγάλα ύψη τα τελευταία χρόνια. Αξίζει περίπου 74 δισεκατομμύρια δολάρια. Το SolarCity, σύμφωνα με το therichest.com είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα έργα του Μασκ καθώς είναι κατασκευαστής ηλιακών συλλεκτών και εδρεύει στο San Mateo της Καλιφόρνια. Η εταιρεία SolarCity είναι θυγατρική της Tesla και αξίζει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

Αυτό που κάνει τον Ελον Μασκ να ξεχωρίζει είναι οι επενδυτικές του αποφάσεις όταν θέλει να κάνει κάτι επαναστατικό στο οποίο κανείς δεν πιστεύει. Αυτό είναι επίσης το μυστικό πίσω από την απίστευτη επιτυχία του.

 

Πηγή: reader.gr