Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνηθεί με τρόπο παιγνιώδη και αυθόρμητο η δυνατότητα να μετεξελιχθούν κείμενα, ιστορίες, αφηγήσεις, όνειρα, μύθοι και τραγούδια σε θεατρική δράση σύμφωνα με τις αρχές του σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου.

Παράλληλα μια σειρά από ασκήσεις θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και θα ενισχύσουν την ομαδικότητα, τον αυθορμητισμό και την αβίαστη συμμετοχή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μοιάζει σαν φυλή μαγικής συνέργειας, θεραπείας και απόδρασης από την σκληρή ή ανιαρή πραγματικότητα. Σε αυτή τη φυλή όλοι θα γίνουμε δάσκαλοι όλων, όλοι θα γίνουμε μαθητές όλων, όλοι θα συγκινήσουμε, θα εκπλήξουμε, θα εμπνεύσουμε θα αποδεχτούμε και θα υποδεχτούμε όλους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, τάξεως, καταβολών και πρότερης θεατρικής κατάρτισης επιθυμούν να πλουτίσουν το εκφραστικό τους λεξιλόγιο και να πάρουν κάποιες καλές, φρέσκες ιδέες για ένα θέατρο ανοιχτού δημιουργικού ορίζοντα, ανακαλύψεων ανθρώπινης ζεστασιάς και της ενσυναίσθησης.

Απαιτούμενα:
• μαλακά ρούχα, όρεξη για ομαδική δουλειά, ανάγκη για ανθρώπινη ζεστασιά, διάθεση για εγκατάλειψη της σοβαροφάνειας και της τοξικότητας.

Διαβάστε επίσης  Issue 782

Απευθύνεται σε ηθοποιούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε εκπαιδευτικούς
και γενικά σε όποιον αγαπά τις ιστορίες και την ανθρώπινη ζεστασιά

Με πρωτοβουλία της Στέγης Τεχνών και του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων

Πληροφορίες: 6939243831