Αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην πρωταθλητή του τραπ και μέλους του Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων “Ο Βάρδας”, Στέλιου Καραμπινάκη, ο οποίος “έφυγε” πρόωρα από τη ζωή, είναι το Grand Prix “Μάχη της Κρήτης” που θα διεξαχθεί στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, παρουσία κορυφαίων αθλητών.

 

Παράλληλα, τιμάται και η 81η επέτειος της Μάχης της Κρήτης, μίας από τις σημαντικότερες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τιμώντας τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης, αλλά και την μνήμη του Στέλιου Καραμπινάκη, καλωσορίζουμε στα Χανιά τους αθλητές που συμμετέχουν στους διεθνείς αγώνες “Κύπελλο Μάχης Κρήτης – Στέλιος Καραμπινάκης”. Ιδιαίτερα, καλωσορίζουμε τα αδέρφια μας από την Κύπρο, τους σκοπευτές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες», επισημαίνει ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων, Τάκης Σβουράκης.

«Έχουμε ένα άρτιο λειτουργικά σκοπευτήριο από όλες τις απόψεις. Είμαστε έτοιμοι για την καλύτερη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Οι αθλητές των συλλόγων είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τις κινήσεις που έχουν γίνει για την βελτίωση της εγκατάστασης. Θα ζητήσουμε δε από τον κ. Αυγενάκη τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του σκοπευτηρίου ώστε να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων παγκοσμίου επιπέδου. Είμαστε ικανοποιημένοι και από την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και πάμε να διοργανώσουμε ένα άψογο αγώνα, τιμώντας τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης, αλλά και την μνήμη του Στέλιου Καραμπινάκη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή», αναφέρει ο υπεύθυνος του Σκοπευτηρίου, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

Τους αγώνες θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα βρίσκεται στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τις 3.

Παρόντες θα είναι και οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές, καθώς και σύσσωμη η Εθνική ομάδα του σκιτ που μας χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο στην Ιταλία.

Συνδιοργανωτές του Κυπέλλου “Μάχη της Κρήτης” είναι η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Διεθνής Ομοσπονδία Σκοποβολής, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο Σκοπευτικός Σύλλογος “Βάρδας”.

 

 

Πηγή: kriti24.gr