Συνάντηση του Γ.Γ. του ΕΟΤ με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

 

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε την Πέμπτη το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία της καμπάνιας προβολής της χώρας στο εξωτερικό, για την συνεργασία του ΕΟΤ με τις αεροπορικές εταιρείες και για τις αγορές στις οποίες στοχεύει φέτος η διαφημιστική εκστρατεία του Οργανισμού. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι προώθησης διάφορων θεματικών μορφών τουρισμού όλον το χρόνο, καθώς και συγκεκριμένες δράσεις που θα αναληφθούν σε αυτόν τον τομέα το επόμενο διάστημα.

 

 

Η Σοφία Ζαχαράκη ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, και για την νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού με την οποία επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη συνέχιση και χρηματοδότηση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης των εργαζομένων και των εποχικά ανέργων του τουριστικού τομέα, μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ εισηγήθηκε στην Υφυπουργό την διεξαγωγή τέτοιων προγραμμάτων μετεκπαίδευσης και στα Χανιά.

Διαβάστε επίσης  3η Βραδιά Αντικρυστού στα Χανιά – Γιώργος Φραντζεσκάκης-Γιώργος Στρατάκης live @ Pistapark (02/8)

Ο Δημήτρης Φραγκάκης τόνισε ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα σε αυτόν τον τομέα εδώ και χρόνια στα Χανιά, έναν κατ΄ εξοχήν τουριστικό νομό με μεγάλες ανάγκες για κατάρτιση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού του. Η Υφυπουργός ήταν επί της αρχής θετική στην πρόταση και δεσμεύτηκε να την εξετάσει.