Πουγκάκια γεμιστά από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Φτιάχνω την σάλτσα μουσταρδόμελου βάζοντας τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε μία μπασίνα και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
  • Έπειτα σε ένα μπλέντερ βάζω τις πιπεριές, τη ζάχαρη και προεραιτικά λίγο Worchester sauce και τα αλέθω όσο πιο καλά γίνεται.
  • Μετά ρίχνω στη μπασίνα και ανακατεύω καλά βάζοντας και το μικσό κουταλάκι πιπέρι και το μισό απάκι.
  • Έπειτα κόβω το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια μικρά και αλατοπιπερώνω με το υπόλοιπο μισό και ρίχνω το στήθος στην μπασίνα.
  • Ανακατεύω καλά και αφήνω για μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Όσο περιμένουμε ανοίγω τα φύλλα μας και τα κόβω στο μάκρος στη μέση και στο ύψος *2 φορές να βγουν 6 κομμάτια.
  • Βγάζω το μείγμα και γεμίζω στη μέση.
  • Με ένα κουτάλι πιάνω στις άκρες του φύλλου, γυρνάω προς τα πάνω και κάνω το πουγκί. Του δίνω σχήμα και το κλείνω καλά με το χέρι και αν θέλω προαιρετικά βάζω ένα σπάγκο γύρω γύρω να δείχνει πιο ωραίο.
  • Αλείφω με λάδι και τα βάζω στο φούρνο προθερμασμένο στους 170ο για 30 λεπτά περίπου, πάνω σε λαδόκολλα.
  • Τα πουγκιά μας είναι έτοιμα. Ένα ιδανικό ορεκτικό ή κάνοντας το πουγκί μεγαλύτερο μπορεί να σερβιριστεί και ως κυρίως πιάτο. Συνοδεύεται ιδανικά με φρουτώδες κόκκινο κρασί.

 

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Καλή σας όρεξη.

 

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat