Τα μυστικά του Αμερικανού αστέρα για να παραμένει fit, υγιής, μοντέρνος και επαγγελματικά ακμαίος στα 60 του.

 

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο Top Gun, το 1986, ο Tom Cruise ήταν, απλώς, ένας 24χρονος ηθοποιός. Δεν είχε καμία σχέση με τον superstar στον οποίο εξελίχθηκε. Αυτό, βέβαια, που κάνει την πιο μεγάλη εντύπωση, συγκρίνοντας το τότε με το τώρα του, είναι πόσο νέος, fit, υγιής και μοντέρνος συνεχίζει να δείχνει – είναι σχεδόν αδύνατον να πιστέψεις ότι στις 3 Ιουλίου θα κλείσει τα 60. Αυτό δεν το οφείλει μόνο στη γυμναστική αλλά, όπως θα δούμε, σε έναν ολόκληρο τρόπο ζωής, τον οποίο μπορείς κι εσύ να ακολουθήσεις, αρκεί να υιοθετήσεις τις αρχές που ακολουθούν.

 

Καλλιέργησε τις διαπροσωπικές σου δεξιότητες

Ο Tom Cruise, όταν κάνει δημόσιες εμφανίσεις, π.χ. σε κάποιο κόκκινο χαλί, περνάει κανά δίωρο με τους fans του που έχουν έρθει να τον δουν. Το δέσιμο που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μεταξύ τους και η υποστήριξη που έτσι τους αποσπά, έχει σώσει την καριέρα του όταν τα πάντα θα μπορούσαν να γκρεμιστούν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ στον δικό σου χώρο εργασίας. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ενός πάρτυ, από μια ‘ταπεινή’ γραμματέα, μπορείς να αντλήσεις τρομερό inside info για την εταιρεία στην οποία σε ενδιαφέρει κάποια στιγμή να εργαστείς.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

 

 

Δούλεψε σκληρά

Ο Cruise κάνει ό,τι απαιτούν από εκείνον οι ρόλοι του – μέχρι και αεροπλάνο έχει μάθει να πιλοτάρει. Γενικά, το να γνωρίζεις πολλά πράγματα, σου χαρίζει αυτοπεποίθηση, ενώ ο οποιοσδήποτε θα αισθάνεται άνετα να δουλέψει με σένα (αλλά και για σένα). Αφιέρωνε, λοιπόν, δύο φορές την εβδομάδα, νωρίς το πρωί, ένα 20λεπτο στην έρευνα, για να παίρνεις μια ιδέα για ένα θέμα που μπορεί κάποια στιγμή να σου φανεί χρήσιμο, χωρίς να γίνεσαι εξπέρ σε αυτό.

 

Κρατήσου σε φόρμα

Ο Tom Cruise κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα για να διατηρείται σε φόρμα, από καγιάκ και αναρριχήσεις μέχρι διάδρομο στο γυμναστήριο και άρση βαρών. Γι’ αυτό έχει τη ζωτικότητα ενός άντρα με τα μισά του χρόνια, κάτι που του επιτρέπει να γυρίζει ο ίδιος τις σκηνές δράσης στις τελευταίες του ταινίες. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις από την τακτική του είναι το ότι η ενέργεια και τα νιάτα δεν έχουν να κάνουν με το πόσο μυώδης είσαι αλλά με τον τρόπο που γυμνάζεσαι. Εξάσκησε λοιπόν την ευλυγισία και την ισορροπία σου, συνδυάζοντας την αεροβική γυμναστική και τα βάρη στο γυμναστήριο με δραστηριότητες όπως είναι η ορειβασία.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

 

Φρόντισε το στυλ σου, ανάλογα με την ηλικία σου

Πρέπει να γίνεις master στο να καταφέρνεις το στυλ σου να είναι νεανικό χωρίς να δείχνεις σαν κάποιος που θέλει να φαίνεται νέος. Πώς; Καταρχήν επιλέγοντας ρούχα με σωστή εφαρμογή, ούτε πολύ στενά αλλά ούτε και πολύ φαρδιά, τα οποία εκπέμπουν στους άλλους δύναμη, ότι γνωρίζεις ποιος είσαι και έχεις αποδεχτεί την εικόνα σου.

 

Να προσαρμόζεσαι πάντα στα νέα δεδομένα

Όποιος έχει δουλέψει με τον Αμερικανό αστέρα γνωρίζει ότι δεν δέχεται το ‘όχι’ ως απάντηση, ειδικά αν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αποτυχία ή με κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά. Τουναντίον, όλα αυτά τα παίρνει σαν προκλήσεις. Αν είσαι, λοιπόν, αντιμέτωπος με κάτι που μοιάζει με ‘βιβλική καταστροφή’ δεν έχεις παρά να φτιάξεις μια λίστα με όλους τους πιθανούς λόγους που σε οδήγησαν στην αποτυχία. Στη συνέχεια, σκέψου τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις την κατάσταση και δώσε στον εαυτό σου περιθώριο τριών μηνών για να τα βάλεις σε πράξη.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

 

Ακολούθησε ένα διατροφικό πλάνο

Η δίαιτα του ‘Mr Top Gun‘ αποτελείται από 1.200 θερμίδες, που τις λαμβάνει τρώγοντας ψητά στο γκριλ και τροφές που δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες. Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως αποτελεί το ελιξίριο της νεότητάς του καθώς οι υδατάνθρακες που περιέχονται π.χ. στο αλεύρι ή το ψωμί παράγουν ινσουλίνη, μια ορμόνη που έχει συνδεθεί με τη διαδικασία της γήρανσης, καταστρέφοντας την επιδερμίδα και τον μυικό ιστό.

Εσύ, δεν χρειάζεται, βέβαια, να κόψεις τελείως τους υδατάνθρακες, καθώς αυτοί που βρίσκονται στα λαχανικά δεν θα σε βλάψουν. Τέλος, έχε κατά νου ότι το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά, όπως το ψήσιμο στο γκριλ, έχει βρεθεί ότι συνδέεται με την πρόληψη της χρόνιας φλεγμονής του ιστού και ότι αυξάνει τα αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται π.χ. στα κρεμμύδια, τα εσπεριδοειδή ή τη σόγια.

 

Πηγή: esquire.com.gr