Το Hustle με παραγωγό τον LeBron James έκανε ντεμπούτο στο Netflix και όλο το NBA μιλά για τον Adam Sandler.

 

Το πολυδιαφημισμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, “Hustle” έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 8 Ιουνίου στο Netflix και ήδη οι φίλοι του μπάσκετ ξεκίνησαν την αποθέωση. O Adam Sandler, λίγα χρόνια μετά το Uncut Gems και τη συνύπαρξή του με τον Kevin Garnett, επανέρχεται με μια NBA friendly ταινία και σε συνεργασία με τον LeBron James δημιουργούν το “Hustle”.

 

 

Το στόρι του Hustle

Ο Sandler υποδύεται τον Stanley Sugerman, πρώην κολεγιακό παίκτη και νυν σκάουτερ των Philadelphia Sixers που κυνηγά το όνειρό του να γίνει προπονητής στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Ο 55χρονος μοιάζει να παίζει στον φυσικό του ρόλο. Όπως εξομολογήθηκε πρόσφατα ο γνώριμός μας Mike James, γνώρισε προσωπικά όλο το καστ (ακόμα και αυτόν, που είχε guest εμφάνιση τριών λεπτών) και έκανε ο ίδιος το σκάουτινγκ της ταινίας του. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε επίσης τον Juancho Hernangómez των Utah Jazz και τη Queen Latifah (Bringing Down The House, Chicago) ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή του πολύπειρου Robert Duvall (Apocalypse Now, The Godfather) λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση αστέρων του NBA. Την ταινία σκηνοθετεί ο Jeremiah Zagar και υπογράφουν ως παραγωγοί ο “Βασιλιάς” LeBron James και ο ίδιος ο Adam Sandler. Τι συμβαίνει όμως όταν ο δαιμόνιος σκάουτερ των Sixers ταξιδεύει στην Ευρώπη για να φέρει το καλύτερο draft στην ομάδα;

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

Αφού γυρνά όλη την Ευρώπη με μια βαλίτσα και το σημειωματάριό του στο χέρι, ο Sugerman καταλήγει στην Ισπανία, όπου θα βρει σε μια αλάνα το αστέρι που ψάχνει για τους Sixers. Ο Bo Cruz, όπως είναι το όνομα του παίκτη που υποδύεται ο Hernangómez, είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι που παίζει 1v1 για να βγάλει έξτρα χαρτζιλίκι και να εξασφαλίσει την κόρη του.

Στο φιλμ που στριμάρει στο Netflix, θα εμφανιστεί η μισή Εθνική Ισπανίας, με τον προπονητή των Φούριας Ρόχας, Sergio Scariolo να μένει έκπληκτος από τον άγνωστο συμπατριώτη του. Ο Sugerman χωρίς να έχει καμία εγγύηση θα φέρει με προσωπική ευθύνη τον Cruz στην Φιλαδέλφεια και εκεί θα ξεκινήσει η προσπάθειά του, να μετατρέψει έναν παίκτη αλάνας, σε έναν NBAer. Προετοιμασία που θυμίζει Rocky Balboa πριν τη μάχη με τον Apollo Creed (Φιλαδέλφεια γαρ) και street hip-hop θα βάλουν τον νεαρό Ισπανό στο κλίμα της Λίγκας.

Ωστόσο, λίγο πριν τη συμμετοχή του στο draft όλα δείχνουν να χαλάνε. Χυδαίο trash talking, προβληματικό παρελθόν και μια παλιά κόντρα του Sugerman βάζουν εμπόδια στον Cruz που χάνει την ψυχραιμία του και σπαταλά τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Adam Sandler σε αντίθεση με τον ρόλο του στο Uncut Gems εμφανίζεται διορατικός, στοργικός, υπομονετικός και βρίσκει στο πρόσωπο του Ισπανού, τον μπασκετικό γιο που έψαχνε. Πιστεύει στην επιλογή του, δίνει οδηγίες και δείχνει διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να πετύχει.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

 

 

Χορός από stars του NBA και όχι μόνο

Η προετοιμασία, οι φάρσες και οι ατάκες τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τη ζωή, θυμίζουν λίγο από Coach Carter και η παρέλαση του μισού ΝΒΑ στην ταινία, σε κάνει να μην παίρνεις στιγμή τα μάτια σου από πάνω της. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην ταινία εμφανίζονται οι: Dirk Nowitzki, Seth Curry, Doc Rivers, Tobias Harris, Allen Iverson, Luka Doncic, Trae Young, Anthony Edwards, Shaquille O’ Neal, Charles Barkley κ.α., ενώ κομβική σημασία στην εξέλιξη της ιστορίας παίζει ο σπουδαίος Julius Erving και ο απίθανος Boban Marjanovic, που δεν φοβάται στιγμή να τσαλακωθεί.

 

 

Ο Adam Sandler ο οποίος τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται στον τέλειο κινηματογραφικό αντιστάρ για το ΝΒΑ και τα στοιχεία ρεαλισμού που δίνει η συμμετοχή των αληθινών πρωταγωνιστών του παιχνιδιού, μετατρέπουν το Hustle σε μια must ταινία για τους μπασκετικούς. Ήδη έχουν κάνει trend την συμπαραγωγή του LeBron James και την αποθεώνουν στα social media.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

 

Πηγή: esquire.com.gr