Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αλλά και ανακοινώσεις στο προσωπικό από εγχώριες μονάδες παραγωγής οχημάτων για επιστροφή των αυστηρών μέτρων, δημιουργούν παγκόσμια ανησυχία…

 

Η χώρα από την οποία ξεκίνησε αυτή η απίστευτη πανδημία είναι και πάλι σε συναγερμό, δημιουργώντας παγκόσμια ανησυχία.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα στην μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, στην Σανγκάη, που είναι και το οικονομικό κέντρο της χώρας.

Σύμφωνα με το protothema.gr στην πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων (οι δηλωθέντες – υπολογίζονται σχεδόν διπλάσιοι) ξεκίνησε νέος γύρος διαγνωστικών τεστ για σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της, καθώς οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την έξαρση που συνδέεται με γνωστό κέντρο αισθητικής. Οι αρχές έδωσαν εντολή να υποβληθούν σε τεστ PCR όλοι οι κάτοικοι σε 15 από τις 16 περιοχές της μητρόπολης αυτό το σαββατοκύριακο, ενώ σε πέντε εξ αυτών οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγουν εκτός σπιτιού το διάστημα αυτό.

Σημειώστε πως την Παρασκευή, μεγάλες μονάδες παραγωγής στην πόλη, που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, προέβησαν σε συστάσεις και σε μέτρα, που θύμισαν τις ημέρες έξαρσης του Κορωνοϊου στην Κίνα…

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

Η Σαγκάη φιλοξενεί κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford, η Tesla , ενώ η τοπική SAIC συνεργάζεται με την Volkswagen την GM, την Stellantis κ.α.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα έκτο των θέσεων εργασίας και περίπου το 10% των λιανικών πωλήσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που καταρτίστηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου.

Λόγω της νέας έξαρσης του ιού, οι πέντε μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων στη Σαγκάη σημείωσαν πτώση της παραγωγής κατά 75% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Η παραγωγή σε κοινοπραξίες μεγάλων ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών στη βόρεια πόλη Τσανγκτσούν – η οποία επίσης μπήκε σε lockdown – μειώθηκε κατά 54% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σε εθνικό επίπεδο, η παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα σημείωσε βουτιά τον Απρίλιο, σημειώνοντας πτώση 41,1% σε ετήσια βάση και κατά 46,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αναφέρει η έκθεση.

 

Πηγή: newsauto.gr