“Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ” με τον Αλέξανδρο Κρητικό.

Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, καθώς και σε οποιονδήποτε θέλει να εμβαθύνει στις βασικές αρχές της μουσικής. Στοχεύει με πρακτικό τρόπο, στην αναγνώριση των διαφόρων εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη μουσική και διαφοροποιούν την ερμηνεία ενός τραγουδιού. Θα γίνει αναφορά στη ρυθμολογία, (αναγνώριση και τροποποίηση ενός δεδομένου ρυθμού για ποικιλία), στο φραζάρισμα, τα εργαλεία δηλαδή που βοηθούν στην απόδωση ενός συγκεκριμένου συναισθήματος, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να ετοιμάσει ένα τραγούδι της επιλογής του για να εφαρμοστούν πρακτικά όλα τα παραπάνω.

Το πρόγραμμα σεμιναρίου περιλαμβάνει τα εξής:
1.Ear training

2.Φραζάρισμα

3.Ρυθμολογία

4.Πρακτική εξάσκηση των παραπάνω

Θα δωθεί έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ μουσικού και τραγουδιστή πάνω στην σκηνή.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ε.Ν. σταση τέχνης, Σφακιανάκη και Υψηλαντών,
Τρίτη 05/07
Τετάρτη 06/07 και
Πέμπτη 07/07 και ώρα 18:00 με 21:00

Ο Αλέξανδρος Κρητικός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα αποφοιτώντας από το Εθνικό Ωδείο, στην τάξη της Έλενας Παπανδρέου, με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Στη συνέχεια έγινε δεκτός κατόπιν ακρόασης στο μεταπτυχιακό τμήμα του διεθνούς φήμης κιθαριστή Oscar Ghiglia στην Ακαδημία Μουσικής της Βασιλείας στην Ελβετία, κερδίζοντας τη μοναδική υποτροφία που χορηγούσε η κυβέρνηση της Ελβετίας για τέχνες στην Ελλάδα εκείνη τη χρονιά. Αποφοίτησε αποκτώντας την τιμητική διάκριση Solistendiplom, τη μοναδική που δόθηκε από την Ακαδημία τη χρονιά εκείνη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει εκτεταμένες σπουδές στην Jazz κιθάρα.
Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σε διάφορες χώρες της Ευρώπης καθώς και στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ έχει εμφανιστεί και ως σολίστ με την ορχήστρα των χρωμάτων και την κρατική ορχήστρα Αθηνών.