Το νέο fuel pass είναι οριστικό – Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το ποσό της τρίμηνης επιδότησης (1η Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου) ανά κάτοχο αυτοκινήτου θα αυξηθεί από τα 40 έως 50 ευρώ στα 60 έως 80 ευρώ χωρίς να αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στα 100 ευρώ – Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

 

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να κάνει γενναία αύξηση στην επιδότηση για τα καύσιμα, καθώς το Fuel Pass 2 ενδέχεται να ξεπεράσει τα 80 ευρώ και να κινηθεί κάπου κοντά στα 100 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια κι εφόσον υπάρχει περιθώριο, τότε είναι πολύ πιθανό να δοθεί μεγάλη οικονομική ανακούφιση στους ιδιοκτήτες ΙΧ που βλέπουν τα κατά πολύ βεβαρημένα νοικοκυριά τους να βάλλονται από τις ατελείωτες αυξήσεις σε καύσιμα, ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης.

Σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα, σε ό,τι αφορά στις προθέσεις της κυβέρνησης και στις 3 το μεσημέρι που θα γίνει η εξειδίκευση των νέων μέτρων που αφορούν στην επιδότηση της βενζίνης θα αναλυθεί διεξοδικά το ποσό που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών.

Διαβάστε επίσης  Σοφία Χατζηπαντελή: Η αποκαλυπτική της εμφάνιση για το Χάλογουιν

Όπως έγραψε το Reader νωρίτερα, πηγή με γνώση των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έλεγε ότι δεν αποκλείονται ευχάριστες εκπλήξεις. Συγκεκριμένα σημείωνε πως εξετάστηκε και το σενάριο μαζί με την κάρτα καυσίμων να δοθεί παράλληλα οριζόντια επιδότηση στην αντλία για τη βενζίνη κατά τα πρότυπα του diesel, με διττό στόχο να ενισχυθούν όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως εισοδήματος και με διπλό (πιο γενναίο) τρόπο οι πιο ευάλωτοι και η μεσαία τάξη. Μέχρι το βράδυ, ωστόσο, ουδείς άνοιγε τα χαρτιά του για το κατά πόσο η εν λόγω σκέψη θα ανακοινωθεί σήμερα. Αυτό θα άλλαζε εξάλλου τα δεδομένα της δημοσιονομικής εξίσωσης, οδηγώντας πιθανόν σε μικρότερη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για την κάρτα καυσίμων.

Το νέο fuel pass πάντως είναι οριστικό. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το ποσό της τρίμηνης επιδότησης (1η Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου) ανά κάτοχο αυτοκινήτου θα αυξηθεί για την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά αντίστοιχα, χωρίς να αποκλείεται ακόμα πιο γενναία παρέμβαση κοντά στα 100 ευρώ. Παράλληλα, με στόχο τη διεύρυνση της περιμέτρου των δικαιούχων, το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που ίσχυσε το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί πιθανότατα στις 45.000 ευρώ που είναι και το «ταβάνι» για το power pass. Το μέτρο θα αφορά εκ νέου και τους κατόχους μοτοσυκλετών. Μένει, ωστόσο, να διευκρινιστεί αν μιλάμε για το φορολογητέο ή το καθαρό εισόδημα. Η διαδικασία χορήγησης πάντως θα είναι ίδια, ενώ θα διατηρηθούν οι εναλλακτικές καταβολής του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω της άυλης κάρτας.

Διαβάστε επίσης  Κομισιόν: Πρόταση για αύξηση φόρων στα τσιγάρα

 

Στα 20 λεπτά η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης

Αύξηση αναμένεται και στην επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης στην αντλία, προκειμένου να αποσυμπιεστεί το σπιράλ ανόδου. Από τα 15 λεπτά με ΦΠΑ, η επιδότηση αναμένεται να ανέλθει στα 20 λεπτά και θα ισχύσει όπως και την προηγούμενη φορά οριζόντια για όλους. Δεν αποκλείεται, δε, το ενδεχόμενο μεγαλύτερης επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης των νησιών ώστε να καλυφθεί μέρος του αυξημένου μεταφορικού κόστους.

Ουδείς πάντως μπορεί να αποκλείσει εκπλήξεις όπως και κατά την πρώτη ανακοίνωση των αντίστοιχων μέτρων, όπου οι αρμόδιοι Υπουργοί αποδείχτηκε ότι έκρυβαν πολλούς άσους στα μανίκια, οι οποίοι είχαν κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων.

 

Πηγή: reader.gr