Σε συνέχεια του προηγούμενου τεύχους σειρά έχει να αναλύσουμε τον τύπο σώματος “κλεψύδρα”, που αποτελεί ένα άκρως θηλυκό σωματότυπο. Τι είναι και πως θα καταλάβετε ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία

 

Ο τύπος σώματος κλεψύδρα έχει συνδεθεί με διάσημες Hollywood Star όπως η Marilyn Monroe και η Sophia Lauren, καθώς και η Κim Kardashian και η Beyonce του σήμερα. Παρατηρώντας αυτές τις εκκεντρικές προσωπικότητες με χάρισμα τους την λεπτή μέση και τις όμορφες καμπύλες έκαναν όπλο τους τις αναλογίες τους με την έξυπνη επιλογή ντυσίματος .

 

Πως να καταλάβεις ότι έχεις σωματότυπο κλεψύδρα ;

Η πλάτη και η περιφέρεια είναι σε ίδιες αναλογίες, ενώ η μέση είναι αρκετά μαζεμένη και μικρότερη . Η χρήση μεζούρας είναι ένα εύκολο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν είστε κλεψύδρα.

 

Τι ρούχα ταιριάζουν στο σωματότυπο κλεψύδρα

Μπλούζες
Μπλούζες με λαιμόκοψη V, καθώς τονίζει το στήθος τραβώντας τα βλέμματα εκεί και προσδίδει ύψος. Ιδανικές μπλούζες είναι αυτές με ανοιχτό ντεκολτέ που στενεύουν στην μέση .Τα στράπλες κομμάτια μπορούν επίσης να λειτουργήσουν θεαματικά.Τα Wraptops , μπλούζες δηλαδή που δένουν στην μέση και την τονίζουν . Απέφυγε όμως τις φαρδιές μπλούζες που θα διαγράψουν την μέση σου και θα δώσουν έξτρα όγκο στους γοφούς σου .

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Παντελόνια
Στενά παντελόνια που διαγράφουν τις καμπύλες σας αποτελούν τέλεια επιλογή .
Τα ψηλόμεσα που αγκαλιάζουν και στενεύουν στην μέση. Προτιμήστε παντελόνια χωρίς ογκώδεις τσέπες γιατί θα προσθέσουν περισσότερο όγκο που δεν χρειάζεστε .

Πανωφόρια
Προτιμήστε σακάκια ή και ζακέτες που σταματούν στο ύψος των γοφών και τονίζουν την μέση και τις καμπύλες .Τα μακριά κιμονό που δένουν στην μέση σας δίνουν ύψος αλλά και υπέροχο στυλ.

Φούστες
Οι ψηλόμεσες στενές φούστες μέχρι την γάμπα είναι ιδανικές γιατί δίνουν ύψος και τονίζουν την σιλουέτα .Επίσης προτιμήστε φούστες σε γραμμή Α.

Φορέματα
Εξαιρετική επιλογή είναι τα bodycon φορέματα που αγκαλιάζουν το σώμα και το μήκος τους φτάνει στο ύψος της γάμπας . Αν έχετε φαρδιά φορέματα χρησιμοποιήστε με μία λεπτή ζώνη στο ύψος της μέσης και τονίστε την μέση σας .

 

Για την επιλογή των αξεσουάρ οι ζώνες είναι αρκετά βοηθητικές και με την χρήση αυτών δημιουργείτε μία Stylish καθώς παράλληλα τονίζετε την μέση σας . Αποφύγετε όμως τις πολύ ογκώδεις ζώνες, καθώς θα φέρουν αντίθετο αποτέλεσμα .
Στην επιλογή των παπουτσιών τα ψηλοτάκουνα και σε απόχρωση nude παπούτσια επιμηκύνουν το πόδι και δίνουν ωραία στάση στην καλλίγραμμη σιλουέτα σας .

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Έως την επόμενη φορά να χρωματίζετε τις μέρες σας με στύλ ….

 

#kp
Κατερίνα Παθιακάκη