Την προηγούμενη φορά ανοίξαμε το θέμα του αν χρειάζονται αθλητικοί ψυχολόγοι στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων. Όπως φαντάζεστε, κάθε σύγχρονος αθλητής υψηλού επιπέδου συνεργάζεται οπωσδήποτε με ψυχοθεραπευτή (ή mental coach όπως προτιμούν να τον αποκαλούν οι ίδιοι), είτε το παραδέχονται ανοιχτά, είτε όχι.

 

Ο ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους μας (και ο αγαπημένος της γυναίκας μου) Andrea Dovizioso, έχει αναφέρει ότι ο ψυχολόγος του, Amedeo Maffei, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο το 2017, πιθανώς την καλύτερη χρονιά του αγωνιστικά. Θεωρεί ότι η καλύτερη συμβουλή του ήταν: «Να απολαμβάνεις ό,τι κάνεις. Ακούγεται εύκολο και απλό αλλά καθώς όλα περιστρέφονται γύρω από τα αποτελέσματα, είναι πολύ εύκολο να χάσεις το νόημα του πώς και γιατί κάνεις αυτό που κάνεις. Κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου. Συγκεντρώνομαι στο καλύτερο που μπορώ να αποδώσω τη συγκεκριμένη στιγμή με τη μοτοσυκλέτα και δεν με απασχολούν τα υπόλοιπα».

Ο Aleix Espargaro συνεργάζεται με τον ψυχολόγο του από όταν ήταν 15 ετών! «Είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα το πώς με κάνει και βλέπω κάποια πράγματα υπό άλλο πρίσμα. Πάντα με βοηθάει όταν του μιλάω, με κάνει να βρίσκω λύσεις στο πώς να αλλάζω πράγματα στη ζωή μου». Ο Quartararo που συνεργάζεται με τον δικό του από την κατηγορία Moto 2 λέει: «Πηγαίνω συχνά διότι μαθαίνω πώς να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και όλο το στρες του αγωνιστικού τριημέρου».

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Ο Vinalez ήταν ο μόνος που θεωρούσε την ψυχολογική υποστήριξη περιττή, αλλά φέτος παραδέχτηκε ότι ψάχνει κάποιον. Αν κρίνουμε από τα τελευταίες επιδόσεις του, μάλλον τον έχει βρει ήδη και να δείτε που σε λίγο καιρό εκτός από τις επιδόσεις θα φαίνεται και στις συνεντεύξεις του: θα γκρινιάζει λιγότερο για τους άλλους και θα αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί!

 

For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t