Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας;

 

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι πρώτοι καύσωνες είναι γεγονός… Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και αναμένονται να γίνουν ακόμη υψηλότερες… Λόγω της ζέστης, αναζητούμε τρόπους για να δροσιστούμε και ψάχνουμε συνταγές που δεν χρειάζονται πολύ μαγείρεμα, ώστε να μην περνάμε πολύ χρόνο της ημέρας μας μέσα στην κουζίνα. Και φυσικά το μεγάλο στοίχημα στις μέρες με καύσωνα είναι να κρατάμε τον εαυτό μας σωστά ενυδατωμένο.

Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας;

 

Φρούτα και λαχανικά

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και βοηθούν στην ενυδάτωση με τον καλύτερο αλλά και πιο νόστιμο τρόπο! Για να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τον ενυδατικό τους χαρακτήρα, μπορείτε να τα καταναλώσετε τόσο ωμά, όσο και να τα εντάξετε στις καθημερινές σας συνταγές, στο φαγητό και τις σαλάτες σας. Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό; Από λαχανικά, επιλέξτε αγγούρι, πράσινη σαλάτα, κολοκυθάκια και ντομάτες, ενώ στα φρούτα ξεχωρίζουμε το πεπόνι, το καρπούζι και τα κόκκινα φρούτα.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

Να αποφεύγουμε το αλάτι, τα λιπαρά και τη ζάχαρη

Τα αλλαντικά, τα τυριά, τα γλυκά αλλά και γενικότερα όλα τα φαγητά με τα πολλά λιπαρά, που περιέχουν πολύ αλάτι ή πολλή ζάχαρη, δημιουργούν έντονο αίσθημα δίψας ενώ παράλληλα καθιστούν πιο πολύπλοκη τη διαδικασία της πέψης. Αν καταναλώνουμε τροφές που είναι δύσκολο να αφομοιώσει ο οργανισμός μας, τότε είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει θερμοκρασία -κάτι που δεν είναι πολύ ευχάριστο στις μέρες που η εξωτερική θερμοκρασία είναι αυξημένη. Οπότε το καλοκαίρι, τρώμε ελαφρά!

 

Όχι στο πολύ κρύο νερό!

Σας έχει τύχει κι εσάς να μην ξεδιψάτε με πολύ κρύο νερό; Η επικρατούσα άποψη είναι ότι το κρύο νερό μάς ξεδιψάει. Ωστόσο, όταν πίνουμε πολύ κρύο νερό, ο οργανισμός μας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικά λεπτά αφού έχουμε πιει κρύο νερό, να διψάμε ακόμη περισσότερο. Στις μεγάλες ζέστες είναι καλύτερο να επιλέγουμε δροσερό νερό.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

Οι top συνταγές

Σαλάτες με φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, σορμπέ, φρέσκοι χυμοί και smoothies έχουν την τιμητική τους αυτό το διάστημα. Παράλληλα, αντί για κόκκινα κρέατα, επιλέγουμε κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ψάρι, που έχουν πολύ λιγότερα λιπαρά. Όσο για τα επιδόρπια, είναι καλύτερο να αποφεύγουμε αυτά με τη μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, με βάση τα φρέσκα φρούτα.

 

Πηγή: olivemagazine.gr