Το αγαπημένο αβοκάντο, είναι μια ελαφριά, χορταστική και υγιεινή επιλογή που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλούς τρόπους.
Δείτε 5 τρόπους για νέους γευστικούς συνδυασμούς.
1. Με μαρμελάδα ντομάτας
-
Φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμιού ολικής και τις αλείφουμε με μαρμελάδα ντομάτας.
-
Λιώνουμε ½ αβοκάντο με λίγο θαλασσινό αλάτι και το μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού.
-
Κόβουμε σε «δάχτυλα» και σερβίρουμε με μελάτο αυγό.
2. Με πικάντικο λουκάνικο και αυγό ποσέ
-
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και σοτάρουμε καλά 1 κουταλιά σούπας λουκάνικο τσορίθο πάρα πολύ ψιλοκομμένο.
-
Ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλές σούπας ξίδι σέρι και 6 ντοματίνια, σε κυβάκια.
-
Φρυγανίζουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ψωμάκι κομμένο στη μέση, μετά προσθέτουμε από 1 φέτα έμενταλ και ψήνουμε στο γκριλ.
-
Προσθέτουμε ½ αβοκάντο λιωμένο και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του λουκάνικου.
-
Ακουμπάμε από 2 αυγά ποσέ, μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα του λουκάνικου και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
-
Σερβίρουμε αμέσως.
3. Με πικάντικη καβουρόψιχα
-
Φρυγανίζουμε 2 χοντρές φέτες λευκό ψωμί.
-
Σε μπολάκι αναμειγνύουμε 50 γρ. καβουρόψιχα ψιλοκομμένη μαζί με τον χυμό από μισό λάιμ, μισή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη και 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο και αλάτι.
-
Λιώνουμε και ανακατεύουμε μισό αβοκάντο με λίγο χυμό λάιμ και αλάτι.
-
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το λιωμένο αβοκάντο και από πάνω μοιράζουμε την καβουρόψιχα.
4. Με χούμους και γιαούρτι
-
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 1 κονσέρβα ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα, με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και ελάχιστο νεράκι.
-
Αλατίζουμε και λιώνουμε επιτόπου τα ρεβίθια.
-
Τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι.
-
Αλείφουμε ελαφρά 2 φέτες τσιαπάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αναμεμειγμένο με ½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα.
-
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές και από πάνω μοιράζουμε το χούμους.
-
Μοιράζουμε από πάνω ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες, φέτες αυγού μελάτου και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
5. Με καρότο και κρεμμύδι
-
Κόβουμε 1 καρότο σε φλοίδες και το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
-
Σε μπολάκι ανακατεύουμε 1 κουταλιά σούπας ξίδι λευκό με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
Αδειάζουμε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολάκι με το καρότο/κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10΄.
-
Σε άλλο μπολάκι αναμειγνύουμε 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος μαζί με ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο, αλατίζουμε και αλείφουμε με το μείγμα 2 φέτες προζυμένιο ψωμί.
-
Από πάνω απλώνουμε 1 αβοκάντο σε λεπτές φετούλες, λίγο καρότο και κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με μιξ μπαχαρικών ζαατάρ.
Πηγή: olivemagazine.gr