Το αγαπημένο αβοκάντο, είναι μια ελαφριά, χορταστική και υγιεινή επιλογή που μπορούμε να απολαύσουμε με πολλούς τρόπους.

 

Δείτε 5 τρόπους για νέους γευστικούς συνδυασμούς.

 

1. Με μαρμελάδα ντομάτας

 

  • Φρυγανίζουμε 2 φέτες ψωμιού ολικής και τις αλείφουμε με μαρμελάδα ντομάτας.
  • Λιώνουμε ½ αβοκάντο με λίγο θαλασσινό αλάτι και το μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού.
  • Κόβουμε σε «δάχτυλα» και σερβίρουμε με μελάτο αυγό.

 

2. Με πικάντικο λουκάνικο και αυγό ποσέ

 

  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και σοτάρουμε καλά 1 κουταλιά σούπας λουκάνικο τσορίθο πάρα πολύ ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε μέσα 1 κουταλές σούπας ξίδι σέρι και 6 ντοματίνια, σε κυβάκια.
  • Φρυγανίζουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ψωμάκι κομμένο στη μέση, μετά προσθέτουμε από 1 φέτα έμενταλ και ψήνουμε στο γκριλ.
  • Προσθέτουμε ½ αβοκάντο λιωμένο και μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του λουκάνικου.
  • Ακουμπάμε από 2 αυγά ποσέ, μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα του λουκάνικου και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

 

3. Με πικάντικη καβουρόψιχα

 

  • Φρυγανίζουμε 2 χοντρές φέτες λευκό ψωμί.
  • Σε μπολάκι αναμειγνύουμε 50 γρ. καβουρόψιχα ψιλοκομμένη μαζί με τον χυμό από μισό λάιμ, μισή κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη και 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο και αλάτι.
  • Λιώνουμε και ανακατεύουμε μισό αβοκάντο με λίγο χυμό λάιμ και αλάτι.
  • Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με το λιωμένο αβοκάντο και από πάνω μοιράζουμε την καβουρόψιχα.

 

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

4. Με χούμους και γιαούρτι

 

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε καλά 1 κονσέρβα ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα, με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και ελάχιστο νεράκι.
  • Αλατίζουμε και λιώνουμε επιτόπου τα ρεβίθια.
  • Τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι.
  • Αλείφουμε ελαφρά 2 φέτες τσιαπάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αναμεμειγμένο με ½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα.
  • Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές και από πάνω μοιράζουμε το χούμους.
  • Μοιράζουμε από πάνω ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες, φέτες αυγού μελάτου και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

 

5. Με καρότο και κρεμμύδι

 

  • Κόβουμε 1 καρότο σε φλοίδες και το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Σε μπολάκι ανακατεύουμε 1 κουταλιά σούπας ξίδι λευκό με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολάκι με το καρότο/κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10΄.
  • Σε άλλο μπολάκι αναμειγνύουμε 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος μαζί με ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο, αλατίζουμε και αλείφουμε με το μείγμα 2 φέτες προζυμένιο ψωμί.
  • Από πάνω απλώνουμε 1 αβοκάντο σε λεπτές φετούλες, λίγο καρότο και κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με μιξ μπαχαρικών ζαατάρ.

 

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!
Πηγή: olivemagazine.gr