Το πιο πολυσυζητημένο sequel της δεκαετίας μόλις ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια στο box office.

 

Το Τop Gun: Maverick συνεχίζει την επέλασή του στο αμερικανικό box office. Για την ακρίβεια, το πιο πολυσυζητημένο sequel της δεκαετίας αφενός συζητιέται παντού, αφετέρου είναι η πρώτη ταινία στη 40χρονη πορεία του Tom Cruise που ξεπέρασε το 1 δισ. (!) δολάρια στο box office, επιβεβαιώνοντας ότι από στόμα σε στόμα γίνεται η καλύτερη διαφήμιση.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Top Gun (@topgunmovie)

 

Συνεπώς, η ταινία με την υπογραφή του Joseph Kosinski στη σκηνοθεσία είναι εκείνη με τα υψηλότερα έσοδα για το 2022 μέχρι στιγμής και μεταξύ μας, πολύ δύσκολα κάποια άλλη θα καταφέρει να σπάσει αυτό το ρεκόρ παγκοσμίως.

 

Μερικά σοβαρά επιτεύγματα ακόμη

Αξίζει παρεμπιπτόντως να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ταινία της χρονιάς που καταρρίπτει αυτό το όριο, και μόλις η δεύτερη στην εποχή της Covid-19 που το καταφέρνει, αφήνοντας πίσω της μόνο τα 1,9 δισ. δολάρια του Spider-Man: No Way Home.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

Ωστόσο, το πιο σημαντικό από όλα είναι πως όλα τα παραπάνω ισχύουν για το Maverick χωρίς να έχει κυκλοφορήσει σε δύο από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές αγορές του κόσμου, αυτές της Κίνας και της Ρωσίας.

 

 

Αναφορικά με τον Cruise, το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν το Mission: Impossible – Fallout, το οποίο συγκέντρωσε 791 εκατ. δολάρια. Μόνο η κυκλοφορία του Elvis αναμένεται να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του Maverick μέσα στο επόμενο σαββατοκύριακο.

 

Η επικράτηση έναντι του Doctor Strange

Με 1,006 δισ. δολάρια, το sequel του Top Gun ξεπέρασε το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, το οποίο απέφερε 943 εκατ. δολάρια στους δημιουργούς του και είναι διαθέσιμο στο Disney+. Σύμφωνα με την Paramount, οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες και οι αίθουσες Imax τροφοδότησαν τη δυναμική της ταινίας τις εβδομάδες που ακολούθησαν την κυκλοφορία της στις αίθουσες. Μόνο το τέταρτο σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ, το 16% του κοινού είχε επιστρέψει στους κινηματογράφους περισσότερες από μία φορές για να ξαναδεί τον Cruise στη μεγάλη οθόνη, ενώ ο 4% το έκανε τρεις φορές ή περισσότερες.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Με πρωταγωνιστές τους Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly και Val Kilmer, το Top Gun: Maverick έχει απήχηση τόσο στους παλιούς οπαδούς της αρχικής ταινίας του 1986 όσο και στις νέες γενιές, γεγονός που το βοήθησε να έχει σταθερά νούμερα από την κυκλοφορία του μέχρι και σήμερα.

 

Πηγή: esquire.com.gr