Rectacle Body Type / Αθλητικός Τύπος Σώματος. Τι είναι, πως θα καταλάβετε ότι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και ποιά είναι τα μυστικά στο ντύσιμο που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα!

 

 

Το ορθογώνιο σχήμα σώματος χαρακτηρίζεται από ίσες διαστάσεις μπούστου, μέσης και ισχίου. Η έλλειψη καμπυλών κάνει το σώμα να φαίνεται σαν στήλη ή ορθογώνιο.

 

Τι είναι ένα ορθογώνιο σχήμα σώματος;

Τα ορθογώνια τείνουν να είναι ψηλά και αδύνατα. Δεν έχουν ιδιαίτερα καμπύλες, η μέση δεν είναι καθορισμένη και η περιοχή των γοφών είναι επίπεδη.

Και επειδή κάθε σώμα είναι μοναδικό, το να ξεκινάμε με την εύρεση ρούχων που ταιριάζουν σωστά στο σκελετό μας, αγκαλιάζουμε τα σχήματά μας και αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα που αγαπάμε περισσότερο !!!

Τα ορθογώνια αναφέρονται μερικές φορές ως σχήμα σώματος «μπανάνα» ή ίσιο σχήμα σώματος. Μπορεί να έχετε αθλητική διάπλαση ή μπορεί να έχετε σχήμα σώματος παραλληλόγραμμου μεγάλου μεγέθους, αλλά το κοινό χαρακτηριστικό των ορθογωνίων είναι οι ώμοι και οι γοφοί που απέχουν περίπου το ίδιο πλάτος μεταξύ τους.

Τώρα ήρθε η ώρα να βουτήξετε στα ρούχα και τα αξεσουάρ που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα!

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Πάμε να τα δούμε ….

Αρχικά για να επιλέξετε ρούχα για ορθογώνια σχήματα σώματος, επιλέξτε κομμάτια που καθορίζουν τη μέση σας και δίνουν την ψευδαίσθηση των καμπυλών.

 

 

Για παράδειγμα

 

Τα μπλουζάκια

Οι μπλούζες για ορθογώνια σχήματα σώματος πρέπει να επικεντρώνονται στη λαιμόκοψη, καθώς ένας ανοιχτός λαιμός θα τραβήξει την προσοχή προς τα πάνω προς το πρόσωπό σας.

• Λαιμός V : Ο λαιμός V, είτε ρηχός είτε βαθύς, θα τονίσει τα κόκαλά σας.
• Sweetheart : Η λαιμόκοψη, που μοιάζει με την κορυφή μιας καρδιάς, θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των καμπυλών και του μπούστου.
• Off-the-shoulder : Τα μπλουζάκια off-the-shoulder είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε κομψότητα ή μια παιχνιδιάρικη πινελιά σε ένα ντύσιμο και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση των καμπυλών.
• Λαιμός Οι μπλούζες με εκτείνονται οριζόντια κατά μήκος της κλείδας μπορούν να τραβήξουν το βλέμμα στους ώμους σας, δίνοντας την ψευδαίσθηση του όγκου.
• Οι γιακάδες – ειδικά αυτοί με λεπτομέρειες – παρέχουν οπτικό ενδιαφέρον που τραβάει το βλέμμα προς το πρόσωπό σας.

 

Παντελόνι

Τα καλύτερα παντελόνια για ένα ορθογώνιο σχήμα σώματος είναι αυτά που προσθέτουν καμπύλες στη σιλουέτα σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με παντελόνια που έχουν στολίδια στους γοφούς έχουν πίσω τσέπες, που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε πιο καμπύλες στα σωστά σημεία.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

• Ψηλόμεσο Συμβουλή: Αν έχετε κοντό κορμό, επιλέξτε ψηλόμεσο παντελόνι μπορεί να επιμηκύνει τα πόδια σας και να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καθορισμένη μέση.
• Slim-fit : Τα slim-fit τζιν μπορούν να τονίσουν τα λεπτά πόδια σας, αλλά παρέχουν την ψευδαίσθηση των καμπυλών καλύτερα από τα skinny jeans.
• Bootcut : Τα τζιν flare είναι υπέροχα για να προσθέσουν ενδιαφέρον και να κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο μακριά
• Πλισέ: Τα παντελόνια σε αυτό το στυλ δίνει την ψευδαίσθηση της φούστας και δημιουργεί όγκο στο κάτω μισό του σώματός σας.
• Flared: Τα φαρδιά παντελόνια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε ένα ορθογώνιο σχήμα σώματος .

 

Φορέματα

Οτιδήποτε δημιουργεί την ψευδαίσθηση της μέσης είναι η σωστή εμφάνιση για ορθογώνιο σχήμα σώματος

• Wrap : Το wrap dress είναι ένα κλασικό στυλ που δείχνει κολακευτικό σε σχεδόν κάθε σχήμα σώματος και στην περίπτωση της συγκεκριμένης σωματοδομής καθορίζει την μέση .
• Fit-and-flare : Ομοίως, τα fit-and-flare φορέματα βοηθούν να τραβήξουν την προσοχή στη μέση και δίνουν μια πιο γεμάτη όψη στη φούστα για να ισορροπήσετε τη σιλουέτα σας.
• Shift: Τα φορέματα Shift έχουν καθαρές γραμμές και είναι μία εξαιρετική επιλογή για να αναδείξετε τα καλλίγραμμα πόδια σας .

 

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Μαγιό

 

• Cut out one pieces : Τα ολόσωμα μαγιό με κοψίματα στο μεσαίο τμήμα δίνουν την ψευδαίσθηση μιας φιγούρας κλεψύδρας .
• Tankinis: Τα tankinis παρέχουν επιπλέον κάλυψη και μπορούν να τονίσουν τη μέση σας.

 

TIP Το πάνω και το κάτω μέρος του ορθογώνιου σώματος έχουν καλές αναλογίες και δημιουργούν μια ισορροπημένη σιλουέτα. Η εστίαση αυτού του σχήματος σώματος πρέπει να είναι στον καθορισμό της μέσης με το σπάσιμο του ορθογωνίου.
Όταν ενισχύετε τη μέση σας, έχετε δύο επιλογές: εάν είστε πολύ λεπτές και θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερες καμπύλες, μπορείτε αναλογικά να προσθέσετε όγκο στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματός σας και να αφήσετε τη μέση ως έχει.

 

Να αγαπάτε τα μοναδικά καλοσχηματισμένα σχήματα σωμάτων σας και να χρωματίζετε τις μέρες σας με στυλ .

 

 

#kp
Κατερίνα Παθιακάκη