Η σημαντικότερη σειρά της τελευταίας δεκαετίας κατέβασε αυλαία με ένα επεισόδιο αριστούργημα και αντάξιο των προσδοκιών που γέννησε την τριετία της προβολής της

 

Ήταν η παρηγοριά μας. Το καταφύγιο. Η λύτρωση της τηλεοπτικής ψυχής μας. Οι Μέλισσες μας. Το πέταγμα που μας πήρε και μας πήγε ψηλά. Μας βοήθησε να δούμε τα αληθινά ταλέντα, τους αληθινά σπουδαίους. Αυτούς που δούλεψαν και προσπάθησαν, που μάτωσαν για να γίνουν καλύτεροι… Ηθοποιοί, συγγραφείς, τεχνικοί, μουσικοί, όλοι άνθρωποι που μας θύμισαν πως στην ζωή προχωράς με το ταλέντο, την έμπνευση, την προσπάθεια. Πολιτισμός. Τηλεοπτικός πολιτισμός. Και συναίσθημα. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Δεν γίνεται τίποτα δίχως συναίσθημα, δίχως εικόνες γεμάτες και δημιουργημένες από αγάπη, μίσος, ζωή, θάνατο, έρωτα, όνειρο.

Μελίνα και Πέτρο είμαστε ευγνώμονες που μας κάνατε καλύτερους τηλεθεατές. Και Λευτέρη, υπέροχε Λευτέρη, πόσο σ’ ευχαριστούμε που σκηνοθέτησες μεγάλη και σπουδαία τηλεόραση, μαέστρο αγαπημένε.

Μπράβο και στον ΑΝΤ1 που τόλμησε να ανοίξει την πόρτα για την επιστροφή της καλής μυθοπλασίας. Τζώρτζη Ποφάντη, είσαι ο άνθρωπος που ευτυχώς είχε το κλειδί στο χέρι. Και όχι μόνο.

 

 

Ποιους να ξεχωρίσεις και ποιους να πρωτοαναφέρεις… Πόσους ηθοποιούς και πόσους άξιους συντελεστές…

Μαρία Κίτσου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κάτια Δανδουλάκη, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου, Γιώργος Γάλλος, Γιάννης Στάνκογλου, Γιάννης Κουκουράκης, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Λουκάκη, Ελλη Τρίγγου, Αναστάσης Ροϊλός, Ελένη Καρακάση, Δανάη Μιχαλάκη, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Χρήστος Πλαϊνης, Γιώργος Γεροντιδάκης, Μαρία Πετεβή, Βασίλης Μπισμπίκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Κουρής, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μαρία Καλλιμάνη, Μαρία Αντουλινάκη, Θεοφανία Παπαθωμά, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Σώζος και άλλοι πολλοί και πολύτιμοι.

Διαβάστε επίσης  Τσίκνο Street Party with Andreasondecks @ Καπενέκης Fish Market (07/3)

 

 

Σαρωτικοί αριθμοί

Η δύναμη των «Μελισσών» απλώνεται σε ευρύ φάσμα στη διάρκεια της πρώτης διετίας. Το μαρτυρούν και οι αριθμοί. Ο μέσος όρος τηλεθέασης της σειράς στο κοινό 18 – 54 για τη σεζόν 2020 – 21 είναι 29,6% ενώ στις γυναίκες 45 – 54 άγγιξαν το 40%. Στη Θεσσαλία, κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω Κάμπου, το παρακολούθησαν σε ποσοστό 42,4%. Κατά μέσο όρο την σειρά παρακολούθησαν 1.626.954 άτομα.

Ρεκόρ επεισοδίου καταγράφηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2020 με 37,5% ενώ στις 21 Ιανουαρίου του 2021 στις γυναίκες 18 – 54 σημείωνε 44% και στις γυναίκες ηλικιών 45 – 54 50,6%. Την ίδια ημέρα οι «Άγριες Μέλισσες» σημειώνουν το μεγάλο ρεκόρ τους με μέσο όρο τηλεθεατών 2.082.463. Στη ζώνη της η σειρά άφησε πίσω τον ανταγωνισμό με 10 μονάδες διαφορά στο κοινό 18 – 54. Και τις τρεις σεζόν με 26,4% μέσο όρο στο 18-54 σημείωσε υψηλά ποσοστά σε όλα τα κοινά με τις γυναίκες να δίνουν τις υψηλότερες αποδόσεις με 35,2% στο 45 – 54 και 30,1% στο 18–24. Φέτος, η σειρά στις 22 Δεκεμβρίου 2021 άγγιξε το 28,7% ενώ ο μέσος όρος σε αριθμό τηλεθεατών στο σύνολο του κοινού είναι 1,600,000 τηλεθεατές. Ρεκόρ που δεν έχει σημειώσει καμία άλλη σειρά.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

Το επιμύθιο ενός αριστουργήματος

Στο τελευταίο επεισόδιο ήρθε η λύτρωση. Μία λύτρωση η οποία πέρασε μέσα από τον θάνατο και αντάμωσε με τη ζωή που ξαναγεννήθηκε στο Διαφάνι.
Η μονομαχία Δούκα – Ακύλα με την Λενιώ να κρατά την νεογέννητη κόρη της στην αγκαλιά της και τον Δούκα να σώζει μάνα και παιδί και ο ίδιος να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες.

 

 

Το ξέσπασμα της Δρόσως στη Μυρσίνη για όλα όσα πέρασαν οι αδελφές Σταμίρη εξαιτίας της.
Ο θρήνος της μοιραίας και σκληρής Μυρσίνης για τον χαμό του Δούκα, το εγκεφαλικό και ο αργός και βασανιστικός της θάνατος.
Η μονομαχία Μελέτη – Ακύλα με τον τελευταίο νεκρό, δεμένο στο άλογο και το πτώμα του να φτάνει στο Διαφάνι με τον Μελετη να παραδίδεται.
Τα παιδιά που γεννήθηκαν το ένα μετά το άλλο.
Η εκτέλεση του Μελέτη.
Το μεγαλείο και ο θρήνος της Πηνελόπης.
Η απελευθέρωση από την Χούντα με τις φωνές των φοιτητών από το Πολυτεχνείο.

 

 

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture
Το γλέντι, η ένωση στη γη του Κάμπου με το «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία»
Ο αποχαιρετισμός της Λενιώς…
«Κι αυτό είναι το Διαφάνι. Ένα μικρό χωριό που χώρεσε όλο τον κόσμο».
Οι στίχοι πάντα θ’ αντηχούν.

 

 

«Να σε μισήσω είναι αργά, αέρας με δροσολογά, με κυνηγούν οι μέλισσες, κι εσύ, που δεν με θέλησες. Τινάζω τον βασιλικό να σταματήσω το κακό. Σε είχαν δέσει μάγισσες μα πάλι εσύ με ράγισες. Νυχτώνει, βγαίνω να σε βρω. Σα φεγγαράκι δύο μερώ. Κλειστά παραθυρόφυλλα. Να μ’ αγαπάς πως το θελα. Θυμάρι ρίχνω στις φωτιές. Με τυραννούν οι ομορφιές. Οι ομορφιές οι φόνισσες. Και συ που με λησμόνησες».

Σας ευχαριστούμε Μελισσάνθρωποι. Για όλα.

 

Πηγή: protothema.gr