Την ώρα που οι εμπορικές πτήσεις σε όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνονται, στην Ελλάδα καταγράφεται αύξηση, σύμφωνα με την Eurostat.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή και την έκθεση που δημοσίευσε αυτόν το μήνα, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στον αριθμό των εμπορικών πτήσεων.

Στο 16% η μείωση των πτήσεων στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat

Σύμφωνα με την Eurostat, υπολογίζεται πως τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, η μείωση σε επίπεδο ΕΕ έφτασε στο 16%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν αφορά τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αλλά όλες, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα, όπου -αντίθετα με την ευρωπαϊκή τάση- όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση αλλά καταγράφηκε αύξηση, της τάξης του 1%.

 

 

Διαβάστε επίσης  Τσίκνο Street Party with Andreasondecks @ Καπενέκης Fish Market (07/3)

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Eurostat, αξίζει να σημειωθεί πως στη Σλοβενία οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 40%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε μεσογειακές χώρες, οι οποίες αποτελούν παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι, η μείωση των εμπορικών πτήσεων δεν άφησε καμία άλλη χώρα ανεπηρέαστη, εκτός από την Ελλάδα.

 

Καμία χώρα ανεπηρέαστη στη μείωση των πτήσεων

Πιο συγκεκριμένα, στη γειτονική Ιταλία η μείωση των εμπορικών πτήσεων έφτασε στο 10% σε σχέση με το 2019, στη Γαλλία το 14% και την Ισπανία το 9%.

Και ενώ η έκθεση της Eurostat αφορά στον αριθμό των πτήσεων και έχει ποσοτικά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως και η ποιότητα των πτήσεων και η εμπειρία των ταξιδιωτών είναι αναβαθμισμένη για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο διεθνής Τύπος και πιο συγκεκριμένα η γερμανική «Handelsblatt», σε εκτενές ρεπορτάζ, περιέγραψε το πρωτοφανές χάος που παρατηρείται αυτό το καλοκαίρι στα αεροδρόμια της Ευρώπης, με εξαίρεση αυτά της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ένα χορταστικό έργο τέχνης!

 

Κικίλιας: Η Ελλάδα μόνη χώρα στην ΕΕ με αύξηση των διεθνών πτήσεων

Στα τελευταία στοιχεία της Eurostat αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Β. Κικίλιας σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα με τα οποία οι διεθνείς πτήσεις συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 16% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, πλην της Ελλάδας, η οποία παρουσιάζει αύξηση 1%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019, λέγοντας: «Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι το επιστέγασμα της συλλογικής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πηγή: iefimerida.gr