Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη καλοκαιρινή έξοδο σάς δίνουμε μερικές συμβουλές για να μην ξοδέψετε το μισό μπάτζετ των διακοπών στο αυτοκίνητο σας.

 

 

Το επόμενο Σαββατοκύριακό αρκετός κόσμος θα κυκλοφορεί στις εξόδους των πόλεων και τους αυτοκινητόδρομους, μιας και συμπίπτουν οι επιστροφές των αδειούχων του Ιουλίου με την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου.

Ένα μεγάλο ποσοστό των αδειούχων θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για να πάνε διακοπές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων και ουρές στις αντλίες καυσίμων, καθώς και να αγοράσουν υπερτιμημένα σάντουιτς και καφέδες στα διάφορα πρατήρια.

 

 

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τα λιγότερα έξοδα στο επερχόμενο ταξίδι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα. Πρώτα απ’όλα , θα πρέπει να κινηθούμε με την ενδεδειγμένη ταχύτητα κίνησης για να πετύχουμε την μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου.

Το γρήγορο ανέβασμα και η σωστή επιλογή σχέσης στο σασμάν του αυτοκινήτου μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομία καυσίμου. Για αυτό και πρέπει να κινούμαστε με την υψηλότερη δυνατή σχέση σε περίπτωση που έχουμε χειροκίνητο κιβώτιο, και σε περίπτωση που έχουμε αυτόματο κιβώτιο να επιλέξουμε το οικονομικό προφίλ λειτουργίας ή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να επιλέγουμε εμείς χειροκίνητα την επιθυμητή σχέση.

Διαβάστε επίσης  La Gondola goes to Street Food Festival Chania!

Όπως γνωρίζουμε ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της οικονομικής οδήγησης είναι οι υψηλές ταχύτητες κίνησης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και διαφορά εξοπλιστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η λειτουργία του κλιματισμού, τα κλιματιζόμενα καθίσματα κ.α..

 

 

Στον αυτοκινητόδρομο, ταχύτητες έως τα 110-120 χλμ./ώρα θεωρούνται ιδανικές για να μειώσουμε την κατανάλωση χωρίς να “θυσιάσουμε” παράλληλα χρόνο στο ταξίδι μας για να το κάνουμε αυτό.

Η συνετή και με ήπιες κινήσεις οδήγηση, και η τήρηση των ορίων ταχύτητας θα βοηθήσει να μειώσουμε και τον κίνδυνο είσπραξης προστίμου για υπέρβαση ταχύτητας, χρήματα που θα λείψουν σχετικά άμεσα από το ταξίδι μας.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την περιοδική συντήρηση του αυτοκινήτου μας στο συνεργείο, θα πρέπει να κάνουμε και εμείς ορισμένους ελέγχους που ίσως βοηθήσουν στο να γλυτώσουμε χρήματα.

 

 

Δεν πρόκειται για τίποτα δύσκολους ελέγχους, οπότε δώστε βάση και ρίξτε την ματιά που τους αξίζει. Τα σημεία που ελέγχουμε είναι τα εξής: Το υγρό ψύξης, το λάδι του τιμονιού, το λιπαντικό κινητήρα, το υγρό φρένων, το φίλτρο καμπίνας, την ασφαλειοθήκη, το πλυστικό του παρμπρίζ, την μπαταρία και τις πιέσεις των ελαστικών.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

Πηγή: carandmotor.gr