Η εταιρεία παραγωγής δημιούργησε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της σπουδαίας ηθοποιού στον ελληνικό κινηματογράφο – « Αντίο γοργόνα μας..» γράφει μεταξύ άλλων

 

Η Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών και ολόκληρο το Πανελλήνιο έχει συγκλονιστεί από τη μεγάλη απώλεια.

Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε «ήσυχα» στο σπίτι της, έχοντας κοντά της αγαπημένα της πρόσωπα.

Προκειμένου να την αποχαιρετήσει η Φίνος Φιλμ δημιούργησε για εκείνη ένα βίντεο – αφιέρωμα με τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της ηθοποιού.

Στη λεζάντα της ανάρτησης, υπάρχει ένα κείμενο, αναφορικά με την πορεία της Μάρθας Καραγιάννη, την καριέρα της δίπλα στον Φίνο, αλλά και τη δυναμικότητά της.

 

«Η Μάρθα. Το κορίτσι μας. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη.
Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.
Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους.
Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα.
Μια γυναίκα-σταθμός για εμάς και για τόσους άλλους. Αντίο γοργόνα μας..», γράφει η ανάρτηση.

 

Διαβάστε επίσης  Χοροεσπερίδα Ήφαιστου Χανίων: Νίκος Καρκάνης live @ MY HOME (15/7)

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: protothema.gr