Σε συμφωνία με τους πιστωτές και τους μετόχους της ΑΝΕΚ προχώρησε η Attica Group, με στόχο την πλήρη συγχώνευση και απορρόφηση της κρητικής εταιρείας από τον Όμιλο της Attica.

 

Να σημειωθεί ότι η Attica Group εξελίσσεται σε κορυφαίο ηγέτη των ελληνικών θαλασσών αφού κατέχει ήδη τις Superfast Ferries, Blue Star Ferries και Hellenic Seaways.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου η συμφωνία επετεύχθη μεταξύ της Attica Group και των μεγαλυτέρων πιστωτριών τραπεζών και μετόχων που εκπροσωπούν σε ποσοστό 57,70% το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της ΑΝΕΚ.

 

Η συμφωνία έχει στόχο:

 

  • Τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΑΝΕΚ από τη Εταιρία με σχέση ανταλλαγής μία κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ΑΝΕΚ προς 0,1217 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Attica και
  • Την καταβολή του ποσού των 80.000.000 ευρώ προς πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της ΑΝΕΚ προς τους πιστωτές της (ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους 236.419.251,23 ευρώ πλέον του συνόλου ανεξόφλητων τόκων ως την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής) από το ενοποιημένο σχήμα που θα προκύψει κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

 

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!
Πηγή: daynight.gr