Δεν σου κάνουμε πλάκα αλλά μάλλον η καταλληλότερη θερμοκρασία για σεξ, σε βαθμούς Fahrenheit, είναι 69.

 

Αν υπάρχει ιδανική θερμοκρασία περιβάλλοντος για να κάνεις σεξ αυτή είναι οι 21 βαθμοί Κελσίου στους οποίους αντιστοιχούν οι 69 (!) της κλίμακας Φαρενάιτ. Κι αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές ακόμα και αν μία μεγάλη ντίβα του λαϊκοπόπ πενταγράμμου -με όμορφα μάτια, τεράστια καριέρα και συμμετοχή στη Eurovision- είχε σε ανύποπτη στιγμή δηλώσει ότι η μεγαλύτερή της φαντασίωση είναι το να κάνει σεξ στο χιόνι.

 

Γιατί έχει σημασία η θερμοκρασία του περιβάλλοντος

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει μία σεξουαλική σου εμπειρία, καθώς είναι εξαιρετικά άβολο το αν αισθάνεσαι ότι ξεπαγιάζεις ή ζεσταίνεσαι υπερβολικά και μπορεί να σε αποσπάσει από το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από το να μπει το νερό στ’ αυλάκι ή όπου αλλού θέλει ή και πουθενά μιας και το σεξ δεν έχει μόνο penetrative διάσταση.

Διαβάστε επίσης  Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται κοντά στις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

 

Είναι οι 21 βαθμοί Κελσίου πανάκεια για καλό σεξ;

Επιστημονικά δεν υπάρχει συγκεκριμένη θερμοκρασία που να εγγυάται σε όλους το ότι θα τους δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα για να κάνουν σεξ. Σε κάποιον, άλλωστε, μπορεί να του αρέσει να ιδρώνει λιγάκι καθώς αγκομαχάει ενώ κάποιος άλλος μπορεί να είναι υπερευαίσθητος στο κρύο. Είναι όμως όλα θέμα προσωπικών προτιμήσεων; Κατηγορηματικά όχι. Κι αυτό διότι σύμφωνα με κάποια ημι-επιστημονικά δεδομένα ο χρυσός κανόνας είναι το “να μην κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη”, δηλαδή να έχει περίπου 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά αν το βράδυ η θερμοκρασία είναι κάτω από 20 βαθμούς και εσύ είσαι στο κρεβάτι, το πιο πιθανό είναι το σώμα σου να αρχίσει να σου στέλνει σήματα για να κοιμηθείς και όχι για να κάνεις σεξ. Αντίθετα, στους 21 παραμένεις σε εγρήγορση χωρίς να κρυώνεις, έχοντας ένα περιθώριο για άνοδο της θερμοκρασίας, μέσω της κίνησης των σωμάτων, καθώς τα αίματα θα αρχίσουν να ανάβουν.

Διαβάστε επίσης  Thrifting: Όλα τα μυστικά για να το κάνεις με επιτυχία

Αν, πάλι, η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 21 βαθμούς, τότε μάλλον θα αρχίσεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα στη διατήρηση της στύσης σου, κάτι που έχουν πρακτικά παρατηρήσει πολλοί sexperts τόσο από προσωπική εμπειρία όσο και από σχόλια πελατών τους.

 

 

Μερικές το προτιμούν καυτό

Κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το ότι υπάρχει μία μικρή διαφορά ανάμεσα στη θερμοκρασία που προτιμούν οι άντρες και γυναίκες, μιας και οι δεύτερες τη θέλουν τη ζεστασιά τους καθώς τις κάνει να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν σε οργασμό αν δεν βγάλουν τις κάλτσες τους.

 

Κι αν δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας;

Τώρα αν εσείς το προσπαθείτε και δείτε ότι δεν σας βγαίνει, μπορείτε να παίξετε με τη θερμοκρασία είτε αλλάζοντάς την στο κλιματιστικό, είτε κάνοντας σεξ κάτω από τα σκεπάσματα. Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό, γιατί ο καθένας σας έχει διαφορετική θερμοκρασία προτίμησης, είναι καλύτερο το να προχωρήσετε στην πιο ψυχρή πλευρά του σεξ κι αυτό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα και δεν θέλουν να τους αγγίζουν όταν ζεσταίνονται ή ιδρώνουν. Μην το φτάσετε, όμως, στο χιόνι. Δεν μάθαμε ποτέ το αν η τραγουδίστρια με τις μεγάλες επιτυχίες στα 90s εκπλήρωσε τη φαντασίωσή της και την ευχαριστήθηκε.

Διαβάστε επίσης  Μια ιστορική μέρα για τη γυναικεία διαιτησία στο Μουντιάλ

 

Πηγή: esquire.com.gr