Ο Παραδοσιακός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος ΟΙ ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές κ τα μαθήματα για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά για όλη τη διάρκεια του Χειμώνα. Λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας από 5 ετών Παιδικό-Εφηβικό-Ενηλίκων.

 

 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο Παραδοσιακός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος ΟΙ ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ πραγματοποίησε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη μιας ακόμα χορευτικής χρονιάς, και ο φωτογραφικός φακός της Chillin βρέθηκε εκεί για να σας μεταφέρει εικόνες από την ξεχωριστή αυτή στιγμή του συλλόγου, αλλά και τη γιορτή που ακολούθησε.

 

 

Ο Παραδοσιακός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος ΟΙ ΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές κ τα μαθήματα για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά για όλη τη διάρκεια του Χειμώνα. Λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας από 5 ετών Παιδικό-Εφηβικό-Ενηλίκων.

 

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την εκμάθηση 25 διαφορετικών παραδοσιακών χορών της Κρήτης (στην αυθεντική τους μορφή) και χορών από την υπόλοιπη Ελλάδα (Λαϊκά, νησιωτικά, μακεδονίτικα, θρακιώτικα, ηπειρώτικα και ποντιακά).
Επίσης προβλέπεται η εκμάθηση ριζίτικου τραγουδιού.

Διαβάστε επίσης  Chania City app: Τα Χανιά μας σε ένα application!

Καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι και πρωτοχορευτές παραδίδουν μαθήματα σε αίθουσες με προδιαγραφές για χορό (πχ. ξύλινο δάπεδο, εξαερισμό) ενώ παράλληλα επιμελούνται τη θεωρητική κατατόπιση των χορευτών σχετικά με την προέλευση και την ιστορία που φέρουν οι παραδοσιακοί χοροί μας.

Το τηλ. επικοινωνίας είναι κιν. 6974047066 καθημερινά.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Viglatores (@viglatores09)

 

 

Ιωσήφ Βιγλάκης: Τα οφέλη από την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών

Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά μας γνωρίζοντας την παράδοση, διαμέσου της συμμετοχής τους σε χορευτικό σύλλογο, είναι πολλαπλά. Μαθαίνοντας τους παραδοσιακούς μας χορούς, τα ήθη και τα έθιμα, διασκεδάζοντας ακονίζουν το μυαλό τους, πλάθουν χαρακτήρα και προσωπικότητα, αποκτούν υγιή πρότυπα και βάσεις για να εξελιχθούν σε υπεύθυνους ενήλικες και εν τέλει σε ευτυχισμένους ανθρώπους.

Με τη δύναμη που μας δίνει η πολιτισμική μας κληρονομιά, διατηρείται η Κρητική μας ταυτότητα, η λεβεντιά, η ειλικρίνεια, το φιλότιμο, η τιμή και η αξιοπρέπεια. Με αυτήν μας την επιλογή και δραστηριότητα επικρατούμε της παγκοσμιοποίησης. Αν εκτιμήσουμε αυτές τις αξίες του τόπου μας και τις συνεχίσουμε, τότε θα μπορέσουμε να επικρατήσουμε και να βγάλουμε γενιές που θα πρωταγωνιστήσουν στην ζωή!

Σας περιμένουμε και φέτος για την ψυχοθεραπεία σας , την εκτονωση σας , την άθληση και για πολλα αλλα ωφέλη που παρέχει ο χορός.. Ελατε να τραγουδισουμε, τραγούδια του τόπου μας παραδοσιακά και Ριζίτικα.. Να μάθουμε μουσικά όργανα και να συνεχίσουμε την όμορφη πολιτισμική μας κληρονομιά με αγάπη και πάθος. Να αναβιώσουμε έθιμα που διατηρούν την πολιτιστική μας ταυτότητα !!!!!!

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)