Με πληρότητες που φτάνουν στο 80% τα περισσότερα νησιά – Οι κρατήσεις και τα αεροπορικά δρομολόγια καλύπτουν ικανοποιητικά και όλο τον Οκτώβριο – Στα 8,5 δισ. τα έσοδα στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου

 

Καλοκαίρι μέσα στο φθινόπωρο για τον ελληνικό τουρισμό, με πληρότητες που έρχονται με φόρα από τον Αύγουστο και προβλέψεις για έσοδα στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου, έως το κλείσιμο ουσιαστικά της θερινής σεζόν, στα πέριξ των 8,5 δισ. ευρώ.

Tα νούμερα για τον Σεπτέμβριο φέτος ανά την Ελλάδα, στους προορισμούς που στηρίζονται στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», παραπέμπουν σε μια μέση πληρότητα κοντά στο 80% στα ξενοδοχεία, με κάποιους από τους πολύ δημοφιλείς προορισμούς, για παράδειγμα στο Νότιο Αιγαίο ή Σαντορίνη, να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ φέτος τα νούμερα του 2019, συνεχίζοντας και μέσα στο φθινόπωρο.

Αντίστοιχα, συμβαίνει και στη Ρόδο, όπου οι τουριστικοί φορείς κάνουν λόγο για την καλύτερη, ιστορικά, σεζόν, ήδη πάνω από τα νούμερα του 2019, όπως και στο Ηράκλειο, όπου η επισκεψιμότητα επίσης έχει ξεπεράσει τα νούμερα της κανονικότητας.

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)

 

Περισσότερα στο newmoney.gr