Τελικά γιατί όλοι θέλουν να αγοράσουν το iPhone 14;

 

Είναι το νέο iPhone το δημοφιλέστερο προϊόν που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple; Πιθανότατα ναι, και δεν το λέμε εμείς. Δεν ξεχωρίζει απλά για τα νέα χαρακτηριστικά της οθόνης ή την κάμερα υψηλής ανάλυσης. Είναι το iPhone 14 με τη μεγάλη οθόνη και μπαταρία που διαρκεί για μέρες και όλοι το θέλουν δικό τους.

 

Το iPhone 14 Plus, με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ever

Το 14 Plus είναι η έκδοση που έχει μεγαλύτερη οθόνη από το κανονικό iPhone 14. Φέτος, αντί για iPhone Mini / iPhone Big, η Apple προχώρησε σε iPhone Big / iPhone Bigger. Μοιράζεται σχεδόν όλα τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά προσφέρει οθόνη 6,7 ιντσών σε σύγκριση με την οθόνη 6,1 ιντσών του τυπικού 14. Έχει επίσης την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από κάθε άλλο iPhone. Επίσημα, η Apple την αποκαλεί “ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας“, αλλά ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο από αυτό.

Το Plus ξεκινάει από 1239 ευρώ και αποτελεί το φθηνότερο iPhone 6,7 ιντσών που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Αυτό που δεν περιλαμβάνει το iPhone 14 Plus είναι τα νέα χαρακτηριστικά οθόνης των 14 Pro και 14 Pro Max. Πρόκειται για την εγκοπή που αλλάζει σχήμα και ονομάζεται Dynamic Island, η οποία εμφανίζει ενδείξεις κατάστασης του συστήματος, καθώς και μια οθόνη που είναι πάντα ενεργοποιημένη και εμφανίζει μια αμυδρή έκδοση της ταπετσαρίας σας ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη apple (@apple)

 

Είναι χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά είναι περισσότερο σημάδι του τι πρόκειται να έρθει για το iPhone παρά must-haves. Αντίθετα, το 14 Plus παρέχει το είδος των αναβαθμίσεων ποιότητας ζωής που πολλοί άνθρωποι θέλουν από ένα νέο τηλέφωνο αυτή τη στιγμή. Η οθόνη του 14 Plus διαθέτει ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση 2778 x 1284 από την αντίστοιχη του 14, οπότε, παρόλο που είναι πολύ μεγαλύτερη, διατηρεί περίπου τα ίδια pixels ανά ίντσα (458ppi έναντι 460ppi στο 14). Δηλαδή οι εικόνες φαίνονται εξίσου ευκρινείς σε αυτή την οθόνη – απλώς, ξέρεις, είναι μεγαλύτερες και μπορείς να βλέπεις περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τμήματα μιας ιστοσελίδας πριν αρχίσεις να κάνετε κύλιση.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά το 14 Plus είναι ελαφρύτερο από ό,τι περίμενα. Ζυγίζει 7,16 ουγγιές (203g), δηλαδή μόλις 28 γραμμάρια περισσότερα από το iPhone 14 – και λίγο λιγότερο από το 14 Pro των 6,1 ιντσών. Κατά τη χρήση, κάνει το 14 Plus να μοιάζει λίγο πιο εύχρηστο από τα iPhone Pro Max.

Η οθόνη είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του 14 Plus, αλλά μαγικό χαρακτηριστικό αυτού του τηλεφώνου είναι η μπαταρία που διαρκεί για μέρες. Το MacRumors αναφέρει ότι στο 14 Plus υπάρχει πράγματι ένα πολύ μεγαλύτερο κύτταρο από ό,τι στο τυπικό 14 – στο ίδιο επίπεδο με την μπαταρία του 14 Pro Max. Αλλά επειδή το 14 Plus δε διαθέτει όλα αυτά τα φανταχτερά, νέα, ενεργοβόρα χαρακτηριστικά οθόνης, καταφέρνει να αποσπάσει καλύτερη απόδοση μπαταρίας.

Ο ισχυρισμός της Apple για την “καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε iPhone” δεν είναι υπερβολή. Συνήθως, σε μια ημέρα μέτριας χρήσης με περίπου δύο ώρες ενεργοποίησης της οθόνης και αρκετό χρόνο μακριά από το Wi-Fi, η μπαταρία εξαντλείται μόνο κατά περίπου 25 %. Με αυτό το τηλέφωνο κατορθώνει κανείς να έχει τρεις ημέρες χρήσης με μία μόνο φόρτιση. Οι χρήστες iPhone δύσκολα μπορούν να θυμηθούν την τελευταία φορά που χρησιμοποίησαν ένα iPhone που άντεξε άνετα πολλές ημέρες χρήσης. Μπορεί να μην υπήρξε και ποτέ δηλαδή, εδώ που τα λέμε.

 

iPhone 14 Pro: Πιο εντυπωσιακό από ποτέ, μαζί με μια… δυναμική νησίδα

Το iPhone 14 Pro βρίσκεται πλέον στα χέρια του κοινού. Προσφέρει και αυτό μια always-on οθόνη, μια “δυναμική νησίδα” που θα αντικαταστήσει την εγκοπή, μια κάμερα 48 megapixel και πολλές αναβαθμίσεις χάρη στο iOS 16. Αφού περάσαμε μια εβδομάδα με τη ναυαρχίδα της Apple, εδώ είναι η ετυμηγορία για το αν το 14 Pro αξίζει την αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Η οθόνη 6,1″ Super Retina XDR του iPhone 14 Pro είναι πλέον πάντα ενεργοποιημένη, καθιστώντας τις ειδοποιήσεις προσβάσιμες με μια ματιά ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα πολύ πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό με τις αναβαθμίσεις του iOS 16 που εξοπλίζουν τις οθόνες κλειδώματος με widgets, φωτογραφίες και άλλα εστιασμένα στοιχεία που θα αλλάζουν ανάλογα με το χρόνο ή τη θέση. Οπότε είτε είναι ενεργοποιημένη η εστίαση γραφείου είτε η εστίαση στο σπίτι, οι σωστές ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται και θα είναι πάντα μια ματιά μακριά – δε χρειάζεται το (ίσως ενοχλητικό) πάτημα της οθόνης.

Λόγω των επιπέδων εστίασης του iOS 16, προσωπικά έχω ρυθμίσει το 14 Pro να μεταβαίνει αυτόματα στην εστίαση γραφείου όταν μπαίνω σε αυτό. Αυτό το επίπεδο προσαρμογής, μαζί με τη δυνατότητα να ρίχνω μια ματιά στις ειδοποιήσεις, έχει κάνει το always-on πιο χρήσιμο από ό,τι περίμενα. Αν και δεν μου αρέσει η ιδέα ότι πρέπει να προσαρμόζομαι στο τηλέφωνο (θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο), δε μπορώ παρά να πιστεύω ότι το always-on θα γίνει ακόμα καλύτερο καθώς θα περνάω σιγά σιγά σε νέες συνήθειες.

Αναμφίβολα, η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή στο 14 Pro είναι το dynamic island. Προηγουμένως, η εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης του iPhone φιλοξενούσε την μπροστινή κάμερα και άλλους αισθητήρες, πλαισιωμένη από λεπτομέρειες όπως η ώρα, το σήμα Wi-Fi και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τώρα, το dynamic island βρίσκεται πιο κάτω, αφήνοντας ένα κομμάτι της οθόνης από πάνω της και μεγαλώνει ή μικραίνει δυναμικά όταν έρχονται ειδοποιήσεις.

Αυτός είναι ο τρόπος της Apple να πάρει τον απαραίτητο χώρο συσκότισης της εγκοπής και να τον μετατοπίσει σε κάτι χρήσιμο. Κατά την αναπαραγωγή μουσικής ή τη χρήση χαρτών, η εναλλαγή σε μια διαφορετική εφαρμογή τοποθετεί αυτόματα τα βασικά στοιχεία στη δυναμική νησίδα και τα καθιστά προσβάσιμα με ένα πάτημα ή, στην περίπτωση της μουσικής, με γρήγορο έλεγχο με παρατεταμένο πάτημα.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Προς το παρόν, η χρήση του για τον γρήγορο έλεγχο της μουσικής ή την επαναφορά του τηλεφώνου μου στο Waze για πλοήγηση είναι χρήσιμη αλλά όχι εντυπωσιακή. Τόσο πολλά από όσα γίνονται στα τηλέφωνα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την επαυξημένη πραγματικότητα, αξιοποιούν τη συστοιχία της κάμερας, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη όταν κάθε επανάληψη του iPhone αναβάθμιζε τις κάμερες. Το iPhone 14 διαθέτει ένα εντυπωσιακό σύνολο αισθητήρων που καθιστούν εφικτές τις εικόνες 48 megapixel, το βίντεο 4K και την οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS). Η συνέργεια της Apple μεταξύ του υλικού και του λογισμικού της ενισχύει την ικανότητα της κάμερας να τραβάει καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, να φτύνει format RAW για post-production ή να σταθεροποιεί βίντεο δράσης με εντυπωσιακό τρόπο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη apple (@apple)

 

Η περσινή κάμερα του 13 Pro ήταν πάρα πολύ καλή. Ανταποκρινόμενη, καθαρή και ευέλικτη, έμειναν πολύ λίγα πράγματα να θέλει κανείς από τους αισθητήρες της επαγγελματικής κάμερας κινητών της Apple, οπότε, κατά τη δοκιμή, επικεντρώθηκα σε αυτά που άλλαξαν. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις πώς οι αναβαθμίσεις σε χαμηλό φωτισμό, 4K Cinematic video και σταθεροποίηση εικόνας ολοκληρώνουν το ήδη εξαιρετικό σύστημα. Το 4K Cinematic video δημιουργεί σοβαρά εντυπωσιακές ακολουθίες βίντεο στις κατάλληλες συνθήκες (δοκιμάστε το σε ένα κοκτέιλ πάρτι ή μια γαμήλια δεξίωση για πραγματικά υπέροχα αποτελέσματα) και το κουμπί δράσης για το OIS είναι μια διασκεδαστική καινοτομία.

Η λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση εδώ. Ήταν πάντα η αχίλλειος πτέρνα των φωτογραφικών μηχανών τηλεφώνων και η Apple φαίνεται να το έχει λύσει με την 14 Pro. Τα σκοτεινά περιβάλλοντα ξαφνικά δεν είναι εκτός ορίων για τη λήψη φωτογραφιών. Αυτό σημαίνει πιο καθαρές, καλύτερα φωτισμένες φωτογραφίες, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

 

Πηγή: esquire.com.gr