Στο κρισιμότερο τεστ αντοχής για τον επιχειρηματικό κόσμο, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, οι επιχειρηματίες καλούνται να βρουν λύσεις απέναντι σε ένα ολοένα αυξημένο κόστος λειτουργίας, που σε κάποιες περιπτώσεις, ίσως και να μην είναι καν βιώσιμο

 

Καπετάνιοι στα σπίτια μας, στις επιχειρήσεις μας, αλλά και στην καθημερινότητα μας, καλούμαστε να αναθεωρήσουμε τις συνήθειες μας, να περιορίσουμε τις σπατάλες και να αναζητήσουμε τις νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται υπό τις παρούσες συνθήκες. Αυτό που βλέπαμε να έρχεται από το καλοκαίρι και επιβεβαιώνεται καθημερινά, είναι αντικείμενο συζήτησης όλων.

Οι αυξήσεις στο καύσιμα και κατ’επέκταση στο λογαριασμό του ρεύματος. Η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και τα βασικά αγαθά και το κόστος διαβίωσης, είναι μόνο η αρχή όσων πρόκειται να έχουν αντίκτυπο στη καθημερινότητα μας. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε.

Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να αναλύσουμε κάθε κόστος και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε. Οι επιχειρηματίες με τους συνεργάτες τους, αλλά και τα μέλη κάθε οικογένειας στο σπίτι. Σε κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Απαιτείται συνεννόηση και κατανόηση.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Πρέπει κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση να ανακαλύψει τον τρόπο που θα περιορίσει τα έξοδα του, χωρίς ωστόσο να αλλάξει και τον τρόπο ζωής του σε μεγάλο βαθμό. Θα μου πείτε “αρκεί αυτό;”…ίσως όχι, όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις αν θέλεις να είσαι βιώσιμος. Εν’συνεχεία θα πρέπει να αναζητήσεις τρόπους να ελιχθείς.

Ήρθε η στιγμή να αποδείξεις πόσο καλός καπετάνιος είσαι!

 

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/