Μην απορείς εάν τα μαλλιά σου άρχισαν να φριζάρουν πολύ πιο εύκολα, αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο καιρός είναι βροχερός, γιατί αυτές οι θερμοκρασίες κάνουν την τρίχα να γίνεται πιο άγρια και ατίθαση.

 

Επίσης αυτό θα προσέξεις ότι συμβαίνει όταν φοράς μάλλινα πουλόβερ. Τι κάνουμε λοιπόν για να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση; Αρχικά, η πρώτη μας έννοια είναι η καλή ενυδάτωση. Ένα καλό μαλακτικό μαλλιών, η κατάλληλη μάσκα ή φυσικά έλαια θα τα βοηθήσουν.

Επίσης αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το φριζάρισμα και ήδη συνέβη, αυτό που θα σε σώσει είναι τα μαζεμένα μαλλιά ή πλεξούδα.

Ακόμη κάτι που πρέπει να προσέξεις, είναι να μειώσεις τη χρήση του σιδέρου μαλλιών και το πιστολάκι. Η θερμότητα γενικότερα δεν βοηθάει. Το καλύτερο είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ στον κρύο αέρα.

Να αποφύγεις ακόμη το πολύ ζεστό νερό στο μπάνιο, αφού είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τρίχας μιας και προκαλεί αυτό που δεν θέλουμε, την ξηρότητα και αφυδάτωση.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Κατάλληλη βούρτσα. Αυτό πολύ συχνά φταίει για την εμφάνιση του φριζαρίσματος και συνήθως αιτία είναι η πλαστική βούρτσα. Μια ξύλινη θα ήταν καλύτερη επιλογή, αφού δεν επιτρέπει ούτε σπάσιμο της τρίχας.

Τέλος, μία μαξιλαροθήκη είναι κάτι που πολλές διάσημες το λένε. Χρησιμοποιούν μόνο μεταξωτή μαξιλαροθήκη αφού είναι το μοναδικό υλικό που δεν ταλαιπωρεί την τρίχα κατά την τριβή κατά τη διάρκεια του ύπνου

 

Πηγή: like.philenews.com