Με κεντρικό μήνυμα «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση» ο Δήμος Χανίων διοργανώνει σειρά δράσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που έχει οριστεί στις 25 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και την καλλιτέχνιδα, Μάγδα Βογιατζή.

 

Το πρόγραμμα των δράσεων προληπτικής ιατρικής διαμορφώνεται ως εξής:

 

  • 23 ως 26 Οκτωβρίου: Φωταγώγηση Φάρου Χανίων, με ροζ χρώμα.
Βραδινές προβολές οπτικών μηνυμάτων εξωτερικά του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης».
  • 25 Οκτωβρίου: 09.00 Εθελοντές του «Ορίζοντα» πραγματοποιούν δράση ευαισθητοποίησης στο Δημαρχείο Χανίων
    10.00, “Ο ροζ κήπος της ελπίδας” για τον καρκίνο του μαστού – Στο Δημοτικό Κήπο όλοι μαζί, φυτεύουμε ένα παρτέρι με φυτά ροζ χρώματος (σε συνεργασία με «Ορίζοντα»).
  • 26 Οκτωβρίου: 08.30 – 14.30 1ο Κ.Υ. Χανίων, Δράση Πρόληψης σε γυναίκες – διενέργεια προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου: οδηγίες ψηλάφησης, καθώς και εκπαίδευση για αυτοεξέταση μαστού στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά.
  • 27 Οκτωβρίου: 09.00 2ο Κ.Υ. Χανίων – Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα, Διανομή Φυλλαδίων στο Δημοτικό Κήπο και ενημέρωση σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού.
  • 1- 5 Νοεμβρίου: 08.30 – 14.30, 2ο Κ.Υ. ΧΑΝΙΩΝ, Δράση Πρόληψης σε ωφελούμενες γυναίκες, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος: οδηγίες ψηλάφησης, διενέργεια τεστ Παπανικολάου, καθώς και εκπαίδευση σε γυναίκες για αυτοεξέταση μαστού. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Διαβάστε επίσης  Issue 785

Οι παραπάνω δράσεις απευθύνονται, κυρίως, σε γυναίκες, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και εξυπηρετούνται από δομές του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής (Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Χανίων Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Καταφύγιο Αστέγων).

 

 

 

Πηγή: ertnews.gr