Οι χρήστες σχολιάζουν δηκτικά την ολιγοήμερη παραμονή της Τρας στον πρωθυπουργικό θώκο – «Λιζ Τρας να είναι οι ώρες του» και άλλα πολλά χιουμοριστικά

 

 

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση της παραίτησης της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Η απόφαση της Τρας έρχεται στον απόηχο της βαθιάς κρίσης που είχε προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο των Τόρις και επιδεινώθηκε χθες, με ολοένα και περισσότερα στελέχη του κόμματος να ζητούν την παραίτησή της. Υπενθυμίζεται ότι η Τρας είχε αναλάβει την πρωθυπουργία πριν από μόλις 45 ημέρες και αποτελεί πλέον την πρωθυπουργό με τη μικρότερη θητεία στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα, στο Twitter η παραίτηση της Λιζ Τρας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ενώ ξεχωρίζουν tweet όπως αυτό που παρουσιάζει την Ντάουνιγκ Στριτ ως Airbnb, ένα άλλο που δείχνει υποτιθέμενη είδηση του BBC ως τον προπονητή Τάκη Λεμονή επόμενο πρωθυπουργό, αλλά και αυτά που αναφέρουν ότι ήταν η τελευταία πρωθυπουργός πριν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Αν νομίζετε ότι περνάτε μια κακή μέρα στη δουλειά, τουλάχιστον δεν είστε ο Χάρι Κόουλ ή ο Τζέιμς Χιλ, που έγραψαν ένα βιβλίο για την άνοδο της Λιζ Τρας στην εξουσία που δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει για 6 ακόμη εβδομάδες», έγραψε άλλος χρήστης του Twitter.

Διαβάστε επίσης  Issue 791

«Ο γιος μου έζησε τέσσερις υπουργούς Οικονομικών, τρεις υπουργούς Εσωτερικών, δύο πρωθυπουργούς και δύο μονάρχες. Είναι τεσσάρων μηνών» έγραψε πολιτικός συντάκτης του Sky News που έγινε πρόσφατα πατέρας.

Παράλληλα, οι χρήστες του Twitter, τρολάρουν τους υπουργούς Οικονομικών καθώς έχουν υπάρξει τέσσερις παραιτήσεις σε τέσσερις μήνες.

 

 

Δείτε μερικά από τα tweets από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό

 

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

Την ίδια ώρα, η Ryanair δεν δίστασε να πάρει θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία σχολιάζοντας καυστικά την παραίτηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter την τρολάρει καθώς έχει εκδώσει στο όνομά της ένα εισιτήριο για οποιονδήποτε προορισμό επιλέξει η ίδια.

Μάλιστα το τρολάρισμα συνεχίζεται καθώς η θέση στην οποία καλείται να καθίσει η Λιζ Τρας έχει τον αριθμό 10 D που παραπέμπει στον αριθμό της πρωθυπουργικής κατοικίας στο Λονδίνο. Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήδη έχει γίνει viral στο Twitter καθώς έχει πάνω από 6.390 retweets και 1.660 παραθέσεις, ενώ έχουν πατήσει «favourite» πάνω από 63.600 χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Επίσης, περισσότερο από τη θητεία της Τρας διήρκεσε η παραμονή του τραγουδιού «Believe» της Cher στο νούμερο ένα των βρετανικών τσαρτ, κατά πέντε ημέρες, έγραψε άλλος χρήστης του Twitter.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

 

 

Πηγή: protothema.gr