Είναι σοκαριστικά όσα συμβαίνουν στη κοινωνία μας και όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όλες αυτές τις μέρες.

 

Το ερώτημα όμως είναι αν πράγματι είναι σοκαριστικά ή αν η αποκάλυψη τους απλά προβληματίζει όσους εθελοτυφλούσαν ή τα έβαζαν όλα αυτά κάτω από το χαλάκι. Άνθρωποι (επιεικής ο όρος) που δεν σέβονται ούτε την πιο τρυφερή ηλικία των παιδιών, δεν σέβονται τα ίδια τους τα παιδιά, που επιτρέπουν να ασελγούν στο παιδί τους και μια κοινωνία που σωπαίνει βλέποντας όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Αλλά και την ίδια στιγμή, ένα κράτος δικαίου που δεν αποδίδει την πρέπουσα ποινή σε όσους τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώες ψυχές.

Δεν είναι κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν. Προφανώς και υπήρχαν αντίστοιχα περιστατικά και αν αυτά θάβονταν κάτω από το χαλί ή μέσα στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών, τότε αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Πρέπει να βρούμε τρόπους να πείσουμε όσους κακοποιούνται λεκτικά, ψυχικά και σωματικά να μιλήσουν. Πρέπει και εμείς ως κοινωνία να μην παραμένουμε αμέτοχοι. Δεν μπορείς να σωπαίνεις.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Είσαι εξίσου συνένοχος όταν αποστασιοποιείσαι. Όταν βλέπεις και δε μιλάς. Μπορεί να μην είναι το δικό σου το παιδί, όμως δεν παύει να είναι ένα παιδί ανήμπορο να αντιδράσει. Ας βρούμε ένα τρόπο να προστατέψουμε αθώες ψυχές από άθλια, μικρά ανθρωπάκια. Φτάνει πια με τη σιωπή…

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/