Πραγματικά σας μιλάμε, οι περισσότεροι γονείς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή είναι, ή για σύλληψη και φυλακή με υποχρεωτικά σεμινάρια σχολών γονέων μέχρι να σβήσει ο ήλιος, ή για ζουρλομανδύα και ψυχιατρικό ίδρυμα.

 

Άκουσα μία φορά σε μία ομιλία στην πόλη μας, τον ψυχοθεραπευτή π. Φιλόθεο Φάρο να δηλώνει: «Μπορείς να ξεφύγει κάποιος από τα πάντα, ακόμα και από τον χειρότερό του εχθρό. Από ένα πράγμα δεν μπορεί να ξεφύγει: από τους γονείς του».
Πραγματικά σας μιλάμε, οι περισσότεροι γονείς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή είναι, ή για σύλληψη και φυλακή με υποχρεωτικά σεμινάρια σχολών γονέων μέχρι να σβήσει ο ήλιος, ή για ζουρλομανδύα και ψυχιατρικό ίδρυμα. Το πιο σύνηθες είναι να μην τα αφήνουν να μιλούν. «Πώς σε λένε φίλε μου;» Ανοίγει το στόμα του το παιδί αλλά τον προλαβαίνει η μαμά του: «Γιαννάκη τον λένε». Τι Γιαννάκη μαρή, στόμα δεν έχει το μωρό που στα τριάντα που είναι τώρα εσύ είχες τρία παιδιά;

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

 

Κάποιες άλλες φορές τους επιβάλλουν τη γνώμη τους διότι, ασφαλώς, αυτοί τα γνωρίζουν όλα. «Full face θα ήθελα να μου δείξετε», «όοοοοχι, αφήστε τη να λέει, jet ανοιχτό καλύτερα θα τη βολέψει». Μπα, δε σας αρέσει κύριέ μου το σαγονάκι και τα όμορφα δοντάκια της που θα σκορπίσουν στο δρόμο αν ο μοι γένοιτο συμβεί η στραβή; «Ναι αλλά θα ζεσταίνεται η καημενούλα μου». Τα άμοιρα παιδιά μερικές φορές εκνευρίζονται και τους τη λένε χωρίς να μασάνε, κάποια άλλα απογοητευμένα δε βγάζουν άχνα, σε όλα όμως είναι εμφανής η ντροπή και η απογοήτευση. Δυστυχώς είναι αναγκαίο να τους πάρουν μαζί διότι βλέπετε είναι οι χορηγοί: έχουν το χρήμα, δηλαδή τη δύναμη, και διατάζουν.
Όχι παιδιά, ελάτε μόνα. Αφήστε τους απέξω ή στο σπίτι ακόμα καλύτερα. Να τους τη λέτε κάθε φορά που σας υποτιμούν, ματαιώνουν ή απαξιώνουν. Είναι ο μόνος τρόπος να δείξετε ότι είστε ενήλικες πια και ίσως να αποκτήσετε το σεβασμό τους. Κι έτσι θα μάθετε τι να ΜΗΝ κάνετε στα δικά σας παιδιά.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t