«Δεν συμμετέχει η Κρήτη στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου».

 

 

Αυτό σημείωσε μιλώντας στο neakriti o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης, τονίζοντας ότιπρος το παρόν δεν έχουμε καμία σχέση με την απόφαση αυτή. Εμείς έχουμε αποφασίσει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη και αυτό θα τηρήσουμε“.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως η απόφαση-ανατροπή με τις Κυριακές που θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, γνωστοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Ως εκ τούτου, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα καταστήματα, στην υπόλοιπη χώρα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Διευκρινίζεται ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Η ρύθμιση έρχεται μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων περιόδων εκπτώσεων, κατά την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως πρόκειται για μεταβατική ρύθμιση μέχρι την εφαρμογή νέου πλαισίου για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που θα τεθούν σε διαβούλευση.

 

Πηγή: daynight.gr