Στη σύλληψη ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο νομό Ηρακλείου προχώρησαν οι Αρχές μετά από καταγγελία που έκαναν σε βάρος του τρεις εργαζόμενοι του.

 

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έδινε χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων και στη συνέχεια τα ζητούσε πίσω.

Ο ξενοδόχος πιάστηκε στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Ασφάλειας, όταν και ένας από τους εργαζόμενούς του θα του επέστρεφε κάποια από τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό του, τα οποία ωστόσο ήταν προσημειωμένα.

Η σύλληψη αφορά στο αδίκημα της εκβίασης, αλλά και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το Creta24, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης, βρέθηκε στην εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να καταθέσει στοιχεία, τα οποία είχαν προκύψει από καταγγελίες εργαζομένων του ξενοδοχείου στο σωματείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο ξενοδόχος φέρεται να προχωρούσε στην κατάθεση των χρημάτων που προέβλεπαν οι συβάσεις, ωστόσο μετά ζητούσε πίσω τα χρήματα από τους υπαλλήλους. «Εμείς στην προσπάθεια που κάνουμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο, όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και το να τηρούνται οι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από τη συλλογική σύμβαση έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για λεκτική και ψυχολογική βία αλλά και για εργασιακά θέματα. Μια από τις τελευταίες που είχαμε ήταν ότι σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα του νομού Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι εργάζονταν κανονικά με υποδεέστερους όμως μισθούς από αυτό που προβλεπόταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Ο εργοδότης μάλιστα τους κατέθετε, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, τον μισθό που έπρεπε να τους αποδοθεί βάσει της σύμβασης και μετά ζητούσε πίσω χρήματα. Αυτό γινόταν όλο το καλοκαίρι», είχε δηλώσει στο Creta24 o κ. Κοκολάκης.

Διαβάστε επίσης  Αυτά τα social media χρησιμοποιεί εμμονικά η Generation Z

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι τόνιζαν ότι φοβούνται για την απόλυση ή μη επαναπρόσληψή τους. «Δεν μας έδωσαν ονομαστικά στοιχεία. Έτσι και εμείς προχωράμε και ζητάμε παρέμβαση από τον εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση», είχε σημειώσει ο κ. Κοκολάκης ο οποίος είχε καταθέσει τόσο στον αρμόδιο εισαγγελέα, όσο και στην Ασφάλεια Ηρακλειου, όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το σωματείο.

 

Πηγή: kriti360.gr