Νέα διαδικασία με «μυστικό» εργαλείο της Meta για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας των χρηστών καταχωρούνται από τους ίδιους στο Facebook όταν ανοίγουν ένα λογαριασμό, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι τα έχουν αφαιρέσει, αλλά αυτά συνεχίζουν να είναι εκεί. Πως συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά γιατί κάποιος τρίτος τα έχει διαθέσει στη Meta. Με ποιον τρόπο; Με το ανέβασμα της λίστας επαφών για το συγχρονισμό με τις υπηρεσίες του Facebook και τις σχετικές προτάσεις για συνδέσεις με αιτήματα φιλίας. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Υπάρχει μια πολύ απλή διαδικασία μέσω ενός εργαλείου που είναι -τρόπον τινά- μυστικό.

Για να αφαιρέσετε το mail και τα στοιχεία επικοινωνίας σας από το Facebook, θα πρέπει να πάτε στην σχετική σελίδα με το εργαλείο εδώ.

Εκεί θα βρείτε τρεις επιλογές: το κινητό σας, το σταθερό σας και το mail σας. Αφού επιλέξετε το κινητό σας τηλέφωνο, θα σας ζητηθεί να περάσετε τον αριθμό και να ορίσετε που θέλετε να ψάξει η Meta για την καταχώρησή του (στο Facebook και το Messenger ή/και το Instagram).

Διαβάστε επίσης  Κοινωνικότητα φουλ! - by GAS Motosport Culture

 

 

Αν επιλέξετε το κινητό θα δείτε ένα τρίτο στάδιο επιβεβαίωσης της κίνησης που γίνεται μέσω ενός SMS. Αφού εισάγετε τον κωδικό που θα σας έρθει με γραπτό μήνυμα και πατήσετε «Next», θα γίνει η αναζήτηση και μετά μπορείτε να επιλέξετε την επιβεβαίωση διαγραφής.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus