Υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο μυστικό και ίσως δεν σου πάει στο μυαλό

 

 

Αν σου ζητούσαμε να μας μιλήσεις για το καλύτερο σεξ της ζωής σου, ποιες εικόνες θα σου έρχονταν πρώτες στο μυαλό; Πάρε λίγο χρόνο για να σκεφτείς και βάλε με σειρά προτεραιότητας τους παράγοντες που πιστεύεις ότι κάνουν κάποιον στο κρεβάτι τον ιδανικό εραστή.

Oι ειδικοί καταλήγουν πως η σεξουαλική διέγερση δεν αρκεί για να δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες. Το κλειδί είναι το γενικό πλαίσιο που έχεις στήσει και το συγκείμενο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που ο εγκέφαλός μας προσλαμβάνει συγκεκριμένα ερεθίσματα.

Με λίγα λόγια, κάθε συμφραζόμενο που κρύβει κάτι θετικό για την ατμόσφαιρα εκείνης της στιγμής, αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Αν όμως επικρατούν αρνητικά συναισθήματα, όπως στρες, τότε η όρεξη για έρωτα μειώνεται δραματικά πολύ. Από τα συμφραζόμενα λοιπόν μπορείς να καταλάβεις αν η στιγμή που βιώνεις, έχει τα συστατικά της απόλυτης επιτυχίας ή όχι.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Ένας τρόπος για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που θέλει να σου περάσει η επιστήμη, είναι να παρομοιάσεις το λεγόμενο context με το γαργαλητό. Σε καλές συνθήκες όπου η διάθεση για χάδια και φλερτ είναι αυξημένη, η αίσθηση του γαργαλητού είναι διασκεδαστική. Αντίθετα, σε συνθήκες που επικρατεί άγχος, αντίστοιχες για παράδειγμα με εκείνες ενός απαιτητικού meeting, θα εισπράξεις το γαργαλητό σαν κάτι αρκετά ενοχλητικό. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο σεξ.

Όταν λοιπόν βρίσκεσαι σε ένα στρεσογόνο περιβάλλον, όσο σέξι και καλός κι αν είναι ο απέναντί σου στις ερωτικές επιδόσεις, ο εγκέφαλος θα δώσει εντολή στο σώμα σου για να μην το απολαύσει 100%. Την επόμενη φορά λοιπόν, φρόντισε να δημιουργήσεις τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχει.

Σύμφωνα με την sex educator, Emily Nagoski, αυτό που χρειάζεται, είναι αυξημένη εμπιστοσύνη και τρυφερότητα, ελάχιστο έως καθόλου στρες και φυσικά να ξεχειλίζεις από διάχυτο ερωτισμό.

 

Πηγή: jenny.gr