Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων ατόμων στα ανοιχτά των Χανίων – Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που καθιστούν αδύνατη την προσέγγιση του σκάφους

 

 

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης που έχει πραγματοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα ανοιχτά των Χανίων. Οι Αρχές με την συνδρομή που παρέχουν παραπλέοντα σκάφη προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα αλιευτικό σκάφος, στο οποίο βρίσκονται περίπου 400 άτομα σύμφωνα με το e-kriti! Το συμβάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη 18 ναυτικά μίλια νότια της Παλαιοχώρας Χανίων.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσχερέστατες με δυτικούς ανέμους να πνέουν με ένταση 7 μποφόρ καθιστώντας έως τώρα αδύνατη την μετεπιβίβαση από το αλιευτικό των προσφύγων στα παραπλέοντα πλοία. Στην περιοχή βρίσκονται ένα δεξαμενόπλοιο και δύο φορτηγά πλοία τα οποία όμως λόγω έντονου κυματισμού δεν μπορούν να προσεγγίσουν το αλιευτικό.

Από τη Σούδα απέπλευσε η φρεγάτα «Κανάρης» που αναμένεται να φτάσει λίγο μετά τις 8 το πρωί, καθώς και δύο σκάφη του Λιμενικού και πιο συγκεκριμένα ένα ναυαγοσωστικό και ένα περιπολικό τα οποία, όμως, λόγω του καιρού αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

Διαβάστε επίσης  Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Ηφαίστου Χανίων

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου μέσω του 112 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κι έκτοτε έχει σημάνει συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

 

Πηγή: reader.gr