Η γαλλίδα Stéphanie Frappart γίνεται απόψε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που θα σφυρίξει αγώνα Μουντιάλ, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που θα σπάσει.

 

 

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Γερμανία και την Κόστα Ρίκα το βράδυ της Πέμπτης δεν είναι σημαντικό μόνο γιατί από αυτό εξαρτάται η πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Ο αγώνας που θα διεξαχθεί στο Al Bayt Stadium είναι ιστορικής σημασίας για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά μια ολόκληρη ομάδα γυναικών διαιτητών θα διευθύνει τον αγώνα.

Η γαλλίδα Stéphanie Frappart είναι διεθνής διαιτητής από το 2009 στις διοργανώσεις της FIFA και έχει διαιτητεύσει ξανά αγώνα, ωστόσο απόψε γράφει ιστορία καθώς θα είναι η πρώτη που θα διευθύνει σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά μια διαιτητική τριάδα θα αποτελείται μόνο από γυναίκες στην ιστορία της FIFA. Η Frappart θα έχει δίπλα της τη βραζιλιάνα Neuza Back και τη μεξικανή Karen Diaz.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

 

Stéphanie Frappart, η απόλυτη History Maker

Η Frappart είναι η διαιτητής που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη που σφύριξε τελικό γαλλικού κυπέλλου, η πρώτη που ορίστηκε σε αγώνα ανδρών του Champions League και το 2019 ήταν η… αρχόντισσα του αγώνα στον τελικό του European Super Cup ανάμεσα στις Λίβερπουλ και Τσέλσι. Όπως αναφέρει και η σελίδα της FIFA “History in the Making“!

 

Πηγή: esquire.com.gr