Ο κύκλος του Santa Run έχει κλείσει και πλέον δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής του στις ένδοξες κόκκινες εκείνες μέρες…

 

 

Μπήκε ο Δεκέμβριος και άνοιξε η συζήτηση για το Santa Run. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να τοποθετηθώ ως άνθρωπος που διαθέτει μια σχετικά εμπειρία από διοργάνωση events μαζικής προσέλευσης.

 

Ο κύκλος του Santa Run έχει κλείσει και πλέον δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής του στις ένδοξες κόκκινες εκείνες μέρες.

 

Οι εθελοντές κουράστηκαν, ο κόσμος έχασε το ενδιαφέρον του και το event παρέμεινε στάσιμο όταν έπρεπε να εξελιχθεί. Η ευκαιρία να αναπτυχθεί χάθηκε πριν μερικά χρόνια, όταν έφτασε το ταβάνι του, σε ότι αφορά το Χανιώτικο κοινό. Γνωστοί και άγνωστοι, μικροί και μεγάλοι το στήριξαν, με τη πρωτοφανή προσέλευση τους.

 

 

Την επόμενη χρονιά έπρεπε όλο αυτό το project να εξελιχθεί και να προσελκύσει ένα νέο κοινό. Από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο ή και την Αθήνα. Για να γίνει όμως αυτό, έπρεπε να δοθούν στους επισκέπτες περισσότερες από μία μέρα διασκέδασης. Χρειαζόταν κι’ άλλες αφορμές. Όπως είναι το Καρναβάλι του Ρεθύμνου. Δεν είναι μόνο η Κυριακή το μεσημέρι. Είναι η βραδινή παρέλαση, η Καθαρά Δευτέρα και όλη η βδομάδα που το Ρέθυμνο σφύζει από ζωή. Αυτό χρειαζόταν το Santa Run.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Σήμερα όσα και να ξοδέψει ο Δήμος, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Χρειάζεται νέο concept. Επίσης η επιλογή του σχολείου για τον τερματισμό ήταν εξίσου λαθεμένη. Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά ακόμα, όμως η εθελοντική προσπάθεια έφτασε το event στο peak του και αυτό είναι άξιο συγχαρητηρίων, γιατί πέραν τον άλλων πρόσφερε σε συνανθρώπους μας και κοινωνικούς φορείς πολύ σημαντική βοήθεια. Όμως πρέπει να ξέρουμε που να βάζουμε τίτλους τέλους όσο και αν κάποιες φορές δεν είναι εύκολο.

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/