Tο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων

 

 

Τοπία που κόβουν την ανάσα, δενδρόφυτες πλαγιές και δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Tο Μπάνσκο, ειναι ένα από τους αγαπημένους χιονοδρομικούς προορισμούς της Βουλγαρίας. Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας αποτελεί ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα . Διαθέτει ένα από τα πιο άρτια εξοπλισμένα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων, πράγμα που το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του σκι. Το Μπάνσκο αποτελεί ένα γραφικό χωριό της Βουλγαρία και είναι χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς Pirin σε υψόμετρο 976 μέτρων.

 

  • Αξιοθέατα

Αν δεν είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ αξίζει σίγουρα να κάνετε μια βόλτα στο χιονοδρομικό κέντρο. Από το 2003 έχει εγκατασταθεί ένα τελεφερίκ από την πόλη το οποίο προσφέρει πρόσβαση προς το βασικό κέντρο της Μπαντερίσκα Πολιάνα. Φυσικά μπορείτε να φτάσετε στο χιονοδρομικό κέντρο και οδικώς. Μη χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο δρόμο Pirin ο οποίος αποτελεί τον πιο εμπορικό δρόμο του χωριού. Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στα αμέτρητα μαγαζιά και να απολαύσετε τον καφέ σας στις καφετέριες που βρίσκονται στην περιοχή.  Για όσους μείνουν παραπάνω μέρες στο Μπάνσκο προτείνουμε μια επίσκεψη στο γειτονικό χωριό Banya. Στο εν λόγω χωριό φημίζεται για τις ιαματικές πηγές του και τα θερμά λουτρά.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

 

 

  • Φαγητό

Στο Μπάνσκο θα βρείτε πάρα πολλά εστιατόρια. Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες ανάμεσα στην ελληνική και του βουλγάρικη κουζίνα. Οι βουλγάρικες σπεσιαλιτέ βασίζονται κυρίως στο κρέας.

 

  • Νυχτερινή διασκέδαση

Το Μπάνσκο έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα χειμερινά θέρετρα όχι μόνο λόγω του χιονοδρομικού του κέντρου αλλά και για την έντονη νυχτερινή ζωή που προσφέρει. Το Μπάνσκο προσφέρει πολλές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις διασκέδασης. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν αρκετές μπιραρίες και παμπ όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας αργά το απόγευμα. Φυσικά δεν λείπουν και τα κλαμπ της περιοχής τα οποία είναι ιδανικά για χορό και μένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

 

 

  • Χρήσιμα tips!

Το νόμισμα της Βουλγαρίας είναι το λέβα. Φυσικά στα περισσότερα μαγαζιά δέχονται και ευρώ αλλά πιθανόν θα σας επιστρέψουν ρέστα σε λέβα και θα πληρώσετε κάτι παραπάνω από την αξία του. Συνεπώς καλό είναι να κάνετε συνάλλαγμα για τα βασικά σας έξοδα. Υπάρχουν ανταλλακτήρια σε ολόκληρο τον εμπορικό δρόμο Pirin αλλά και σε όλο το κέντρο.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρεατίνη από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

 

 

 

 

 

Follow fb & insta: The Holidays Destination
THL 6906698170 / 2821033399
Email info@toptravelgreece.com
Web www.toptravelgreece.com