Σε επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο, ο Φραγκίσκος αναφέρει πως η κίνηση αποτελεί «στέρεο σημάδι για να ακολουθηθεί ο δρόμος προς την οικουμενική αλήθεια»

 

Ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα τρία κομμάτια των Γλυπτών του Παρθενώνα που το Βατικανό διατηρούσε στην κατοχή του για αιώνες, σε μια συμβολική κίνηση καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις για επιστροφή των Γλυπτών που βρίσκονται στη Βρετανία προς τη χώρα μας.

Σε επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμο, ο Φραγκίσκος αναφέρει πως η κίνηση αποτελεί «στέρεο σημάδι για να ακολουθηθεί ο δρόμος προς την οικουμενική αλήθεια», μετέδωσε το Bloomberg.

 

 

Πλέον, το Βατικανό γίνεται το τελευταίο στη σειρά κράτος της Δύσης που επιστρέφει μέρος των Γλυπτών του Παρθενώνα που είχε στην κατοχή του.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται πως η απόφαση για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα δεν αποτελεί διμερής απόφαση, αλλά περισσότερο μια θρησκευτική δωρεά. Η σύνταξη της επιστολής ενδέχεται να ήταν αυτή ώστε να μην δημιουργηθεί ιστορικό προηγούμενο που θα μπορούσε να επηρεάσει άλλα αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που βρίσκονται στα μουσεία του κρατιδίου.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

 

Το Βρετανικό Μουσείο τόνισε πρόσφατα πως δεν θα αποχωριστεί τη συλλογή των Γλυπτών που κατέχει, μετά από δημοσιεύματα που έκανα λόγο για κρυφές συζητήσεις του επικεφαλής του Μουσείου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Ελλάδα.

 

Πηγή: insider.gr