Θέλετε να είστε ζώα δίποδα, ανθρωπόμορφα τέρατα που παρατάτε αιμόφυρτους τραυματισμένους στο δρόμο που ίσως σωθούν αν τους βοηθήσετε ή άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ώριμα και ενήλικα; Διαλέγετε και παίρνετε.

 

 

Αυτό το άρθρο γράφεται με αφορμή δύο γεγονότα που έτυχαν μεταξύ λίγων δευτερολέπτων. Πρωί Δευτέρας λοιπόν, καφεδάκι και ανάγνωση email για σχεδιασμό εργασιών και επεξεργασία παραγγελιών ημέρας. Πριν μπω στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πετάχτηκε μία είδηση που ακούμε συχνά τελευταία πανελληνίως: ένας παππούς στα Τρίκαλα έκανε αναστροφή και πήρε παραμάζωμα μία μοτοσυκλέτα που είχε την ατυχία να περνάει μπροστά του εκείνη τη στιγμή. Το παράξενο δεν είναι αυτό: ο παππούς συνέχισε την αναστροφή, πέρασε μπροστά από τον άτυχο αναβάτη και έφυγε διότι τρομοκρατήθηκε ο καημενούλης μη χέσω, και πήγε να συνεχίσει τις δουλειές και το τάβλι με τους φίλους του στο καφενείο σα να μη συμβαίνει τίποτα. Είχε και βίντεο το άρθρο, από κάμερα μιας μάντρας απέναντι, το οποίο είδα πέντε φορές μέχρι να πιστέψω ότι μπορούν να ζουν τέτοια ζώα ανάμεσά μας.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Λίγα δευτερόλεπτα μετά παρκάρει έξω από το μαγαζί και μπαίνει μέσα ένας κύριος που κρατούσε στο αριστερό του χέρι ένα άδειο πλαστικό μπιτόνι. «Μήπως έχετε ένα στυλό και ένα χαρτάκι να γράψω κάτι;» Καθώς ξεκινούσε να γράφει, με ρώτησε αν ήξερα ποιανού ήταν ένα λευκό αρχαίο Opel Corsa με το οποίο πρέπει να πήγε ο Κολοκοτρώνης στα Δερβενάκια. Του είχε χτυπήσει κατά λάθος τον ξεχαρβαλωμένο καθρέπτη με το άδειο μπιτόνι και μάλλον τον έβγαλε από τη θέση του. Έγραψε το όνομά του και το τηλέφωνό του ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας ότι θα αναλάβει όλα τα έξοδα της επισκευής.

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα. Θέλετε να είστε ζώα δίποδα, ανθρωπόμορφα τέρατα που παρατάτε αιμόφυρτους τραυματισμένους στο δρόμο που ίσως σωθούν αν τους βοηθήσετε (και τους κλέβετε και από πάνω μην ξαναχέσω) ή άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ώριμα και ενήλικα; Διαλέγετε και παίρνετε.

 

 

For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t

 

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!