Τα εγκαίνια ήταν μια ευκαιρία για το γραφείο, το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι, να ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο για ένα μοίρασμα χαράς. Το “άνοιγμα” αυτό, έρχεται να ενισχύσει και να γιορτάσει το κοινωνικό “άνοιγμα” απέναντι στα θέματα ψυχικής υγείας, με την αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη μιας πιο ειλικρινούς στάσης απέναντι σε αυτά που μας ταλαιπωρούν

 

 

Την Τετάρτη 14/12 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ψυχοθεραπευτικού γραφείου της Κωνσταντίνας Πατεράκη στον Μακρύ Τοίχο.

Η Κωνσταντίνα Πατεράκη είναι Ψυχολόγος/ Ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακό στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής (BACP).

Με την επιστροφή της στα Χανιά και τη μεταφορά της επαγγελματικής της βάσης από την Αθήνα, όπου ζούσε και εργαζόταν, δημιούργησε με μεγάλη φροντίδα, έναν νέο ψυχοθεραπευτικό χώρο που αποπνέει ηρεμία και ασφάλεια, με τη βοήθεια της interior & exterior designer, Χρύσας Λαγού.

 

 

Την περασμένη Τετάρτη, η συζήτηση γύρω από το ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο συνδυάστηκε με διασκέδαση, σε ένα γιορτινό κλίμα με υπέροχες μουσικές από τον Άρη Μανουδάκη, γευστικές επιλογές από το Μοντέρνο catering και χριστουγεννιάτικες πινελιές από το Εν Κήπω. Για τα μοναδικά και εμπνευσμένα από τον κόσμο της Ψυχοθεραπείας cocktails, υπεύθυνο ήταν το μπαρ Pour Choices του Κώστα Μπερτάκη. Οι παρευρισκόμενοι φεύγοντας πήραν από ένα γλαστράκι με ένα μικρό φυτό, ως συμβολικό δώρο της προσωπικής άνθισης που έρχεται μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

 

 

Τα εγκαίνια ήταν μια ευκαιρία για το γραφείο, το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι, να ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο για ένα μοίρασμα χαράς. Το “άνοιγμα” αυτό, έρχεται να ενισχύσει και να γιορτάσει το κοινωνικό “άνοιγμα” απέναντι στα θέματα ψυχικής υγείας, με την αργή αλλά σταθερή ανάπτυξη μιας πιο ειλικρινούς στάσης απέναντι σε αυτά που μας ταλαιπωρούν: Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι δυσκολευόμαστε, όμως αντί να ξοδεύουμε ψυχικό κόπο προσποιούμενοι ότι είμαστε καλά χώνοντας τις δυσκολίες κάτω από το χαλί, φαίνεται να επιλέγουμε όλο και περισσότερο τη θαρραλέα αλλά δυσκολότερη διαδρομή της πραγματικής αντιμετώπισης τους, μέσα από την ψυχοθεραπεία.

 

 

Κωνσταντίνα Πατεράκη,
Msc Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια
3ο χλμ Π.Εθνικής οδού
Χανίων- Κισσάμου
Τηλ: 6974 700 109
paterakitherapy@gmail.com

Insta: pateraki_psychotherapy

PHOTO: Γιάννης Κρητικός