Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει στο τέλος της, πολλοί είναι αυτοί που ήδη σκέφτονται πώς θα μαζέψουν τα στολίδια και τη διακόσμηση.

 

 

Πολλοί βέβαια, θα πετάξουν τα στολίδια σε ένα κουτί και θα το αποθηκεύσουν κάπου σε μια ντουλάπα. Κι ενώ αυτή φαίνεται η πιο εύκολη επιλογή, όταν του χρόνου ανοίξετε τη συγκεκριμένη κούτα, μπορεί να βρείτε σπασμένα κάποια από τα στολίδια ενώ το ξεμπέρδεμα των χριστουγεννιάτικων φώτων μοιάζει με μαρτύριο.

Γι’ αυτό λοιπόν, κάποιοι ειδικοί μοιράστηκαν τα κόλπα τους για να σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε ακόμη και τα πιο παράξενα αντικείμενα. Μιλώντας στην εκπομπή «Today», η Λόερν Ιανότι, αρχισυντάκτρια του Real Simple, μοιράστηκε το πώς μπορείτε να κρατήσετε ασφαλή τα στολίδια και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 

 

Αυγοθήκες για τα στολίδια

Η πρώτη συμβουλή της Λόρεν είναι να αποθηκεύετε τα μικρότερα στολίδια σε αυγοθήκες. Με αυτό τον τρόπο, θα είστε σίγουροι πως του χρόνου, δε θα έχει σπάσει καμία μπάλα. Αν όμως, οι μπάλες σας είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να κρατήσετε εκείνα τα χαρτονένια δοχεία που παραλαμβάνετε τον καφέ σας από την καφετέρια της γειτονιάς σας. Αν βάλετε μάλιστα το ένα πάνω από το άλλο, αποτελούν την τέλεια λύση αποθήκευσης.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

 

 

Όσο για τα εύθραυστα στολίδια, μια ιδανική λύση είναι το αεροπλάστ. Σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο TikTok, η χρήστης Nicky, λάτρης της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, δείχνει πώς τοποθετεί τα επίπεδα και εύθραυστα στολίδια πάνω σε ένα κομμάτι αεροπλάστ – το πλαστικό με τις φούσκες – και στην συνέχεια το κάνει ρολό.

 

Μην πετάτε τα χαρτόνια

Αν δεν θέλετε του χρόνου να περάσετε ώρες προσπαθώντας να ξεμπερδέψετε τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, χρησιμοποιήστε κομμάτια από τα χαρτόκουτα των δώρων.

 

 

Όπως περιέγραψε η ειδικός, πάρτε ένα κομμάτι χαρτόνι και κόψτε εγκοπές στο πάνω και στο κάτω μέρος και τυλίξτε τα φώτα σας γύρω από το χαρτόνι. Έτσι και αποθηκευμένα όμορφα θα τα έχετε και δε θα περάσετε ώρες την επόμενη χρονιά προσπαθώντας να τα ξεμπερδέψετε.

 

Σακούλες σκουπιδιών για την αποθήκευση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το μάζεμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε. Ενώ θα μπορούσατε απλά να βγάλετε τα κομμάτια του δέντρου και να τα αποθηκεύσετε σε ένα κουτί, η Λόρεν μοιράστηκε μια ακόμα πιο εύκολη μέθοδο – βέβαια, μόνο για όσους έχουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο ή μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Η ειδικός προτείνει να πάρετε μια σακούλα σκουπιδιών – ή περισσότερες ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το δέντρο σας – και να το καλύψετε με αυτές, ώστε να μην μαζεύει σκόνη ή υγρασία.

 

Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στις σακούλες του καθαριστηρίου

Τι γίνεται όμως με τα στεφάνια και τις γιρλάντες; Η ειδικός εξήγησε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά τα αντικείμενα με το άβολο σχήμα. Συγκεκριμένα, προτείνει να κρατήσετε εκείνες τις σακούλες του καθαριστηρίου και να τις χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε το στεφάνι σας.

Απλά βγάζετε την κρεμάστρα και βάζετε το αγαπημένο σας στεφάνι στην σακούλα, προστατεύοντάς το έτσι από την σκόνη.

 

Κάλτσες, μαξιλάρια και τραπεζομάντιλα σε σακούλες με κενό αέρος

Για να προστατεύσετε τα υφασμάτινα διακοσμητικά, όπως κάλτσες, μαξιλάρια και τραπεζομάντιλα, η Λόρεν συνιστά την αγορά σακούλων που σφραγίζονται με κενό αέρος. Αυτές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα διακοσμητικά μακριά από τη βρωμιά, την υγρασία και τη σκόνη.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

Πηγή: iefimerida.gr